ukenru
tegeran-rozblokuvav-dostup-do-mesendzheru-telegram

Тегеран розблокував доступ до месенджеру Telegram

 • 13306 переглядiв

КИЇВ. 14 січня. УНН. Влада Ірану зняли блокування з популярного в країні месенджера Telegram. Про це повідомляє УНН з посиланням на іранське агентство IRNA.

Мессенджер заблокували на тлі хвилі протестів. Однак, порахували в уряді, це рішення призвело до серйозних збитків, оскільки багато фірм використовують Telegram в маркетингових цілях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Іранський міністр пригрозив повним блокуванням Telegram

Обмеження на використання соціальних мереж було введено в кінці грудня, коли в протестних акціях по всьому Ірану стали брати участь десятки тисяч людей. Влада в Тегерані стверджували, що саме соціальну мережу Instagram і месенджер Telegram протестувальники використовують для координації своїх дій. Це призвело до дискусії про необхідність не тільки блокувати соцмережі, але і встановити державний контроль над інтернетом. Однак і президент Ірану Хасан Роухані і прихильники реформування політичної системи в парламенті Ірану відкинули цю ідею, яка порушує елементарні права громадян. Не можна заборонити книгу тільки тому, що тобі не подобається її зміст, прокоментував це рішення глава держави.

Як повідомляв УНН, адміністрація президента США Дональда Трампа закликала владу Ірану повернути доступ до Instagram та інших месенджерів, заблокованих під час антиурядових акцій протесту.

Українські Національні Новини

Політика