ukenru
te-scho-mi-vzhe-pobachili-ne-vkladayetsya-v-golovi-rashisti-trimali-u-zaruchnikakh-ponad-350-zhiteliv-chernigivskogo-sela-dbr

"Те, що ми вже побачили, не вкладається в голові": рашисти тримали у заручниках понад 350 жителів чернігівського села - ДБР

 • 511749 переглядiв

КИЇВ. 19 травня. УНН. Українські слідчі продовжують документувати злочини російської армії проти мирного населення України. Після Ірпеня та Тростянця працівники ДБР почали документувати злочини військових рф у населених пунктах на Чернігівщині. Про це повідомляє УНН, посилаючись на пресслужбу Державне бюро розслідувань. 

Деталі

Як вказано, у селі Ягідне у березні 2022 року в підвальному приміщенні загальноосвітньої школи рашисти у нелюдських умовах тримали у заручниках понад 350 жителів села. У підвалі у 150 кв. м протягом місяця тримали людей похилого віку, дітей, новонароджених. Їм доводилось спати стоячи. Внаслідок катувань та знущань, відсутності належних умов перебування - близько 10 осіб похилого віку померло, зазначили у ДБР.

За словами директора ДБР Олексія Сухачова, з середини травня слідчі Територіального управління ДБР Києва спільно з прокурорами Чернігівської обласної прокуратури розпочали проведення слідчих та процесуальних дій за фактами численних порушень законів та звичаїв війни військовослужбовцями збройних сил російської федерації.

Цитата

"Те, що ми вже побачили, не вкладається в голові. Так знущатись над мирним населенням можуть тільки варвари та рашисти. Мене вразили малюнки дітей на стінах підвалу, які згадували своє мирне життя!" - підкреслив Олексій Сухачов.

Під час документування ДБР також здійснює фіксацію та встановлення обставин розстрілів військовими рф мирних жителів, обстрілів помешкань, мародерства.

Нагадаємо 

російські військові завдали ракетного удару по селищу Десна на Чернігівщині. За попередньою інформацією, є загиблі та поранені.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП