ukenru
tayvan-skasuvav-kontsert-rosiyskoyi-soprano-anni-netrebko

Тайвань скасував концерт російської сопрано анни нетребко

 • 1158231 переглядiв

КИЇВ. 28 лютого. УНН. Тайванський національний симфонічний оркестр у вівторок скасував концерт за участю російської зірки сопрано анни нетребко, чия минула підтримка путіна призвела до того, що її виступи були виключені зі світових сцен. Про це пише AFP, передає УНН.

Деталі

Оркестр не назвав конкретної причини скасування, але сказав, що провів переговори із представниками співачки через «заклопотаність суспільства».

нетребко пішла з нью-йоркської Метрополітен-опера у березні минулого року після того, як головний оперний театр оголосив, що не працюватиме з артистами, які підтримали путіна.

Згодом вона засудила війну, але її майбутній концерт у Тайбеї все ж таки викликав критику на Тайвані, жителі якого висловили підтримку Україні.

Міністерство культури Тайваню висловило підтримку скасування виступу, заявивши напівофіційному Центральному інформаційному агентству, що «немає місця для неясності щодо ставлення Тайваню до війни».

Доповнення

Тайвань живе під постійною загрозою вторгнення з боку Китаю, який вимагає, щоб самоврядний острів як частина його території був одного разу захоплений, а в разі потреби і силою.

Вторгнення росії в Україну породило побоювання, що Пекін може вжити аналогічних дій щодо острова.

Українські Національні Новини

Новини Світу