ukenru
tayvan-poperedzhaye-scho-bud-yaka-potentsiyna-blokada-kitayu-bude-aktom-viyni

Тайвань попереджає, що будь-яка потенційна блокада з боку Китаю буде актом війни

 • 208188 переглядiв

КИЇВ. 23 вересня. УНН. Китайська блокада Тайваню або захоплення островів будуть вважатися актом війни, і Тайвань не здасться, заявив Reuters високопоставлений тайванський співробітник служби безпеки, використовуючи надзвичайно різкі та прямі висловлювання, передає УНН.

Деталі

Високопоставлений тайванський співробітник служби безпеки, говорячи на умовах анонімності, сказав, що вчення Китаю після візиту Пелосі показали, що може статися у разі гіршого, і зосередили увагу на тому, як відреагує Тайвань.

"Блокада – це акт війни, захоплення островів — це акт війни", — сказав чиновник, додавши, що Тайбей вважає, що Пекін навряд чи вдасться до будь-якої з цих дій.

"Єдина мета їхнього захоплення прибережних островів – змусити нас вести переговори чи здатися. Але ми не здамося аби вести переговори".

Крім прямого вторгнення, багато військових стратегів і навіть міністерство оборони Тайваню заявляють, що Китай може спробувати захопити один з прибережних островів Тайваню, таких як архіпелаги Цзіньмень і Мацу, недалеко від узбережжя Китаю.

"Це воєнні дії. Тут немає місця двозначності", - сказав чиновник.

Чиновник сказав, що Тайбей не відкидає можливості проведення Пекіном великомасштабних військових навчань поблизу Тайваню наступного року, коли острів готується до президентських виборів на початку 2024 року.

"Це те, що нас турбує в даний момент", - сказав чиновник, додавши, що інші можливі дії Китаю можуть включати активізацію тактики "сірої зони" поблизу Тайваню, включаючи вторгнення з катерами ополченців або кібератаки.

Чиновник додав, що інші країни, крім Сполучених Штатів, які приблизно раз на місяць проводять військові кораблі через Тайванську протоку, мають показати Пекіну, що напад на Тайвань не залишиться без відповіді.

"Нарощування стримування дуже важливе. Не лише Америка, європейські країни та Японія мають приєднатися до сил стримування".

Доповнення

Президент США Джо Байден заявив в ефірі в неділю, що американські війська захищатимуть Тайвань у разі китайського вторгнення, і це його найвідвертіша заява з цього питання.

Хоча Китай заявив, що віддає перевагу мирному "возз'єднанню" і запропонував Тайваню угоду про автономію в стилі Гонконгу, він ніколи не відмовлявся від застосування сили для взяття острова під свій контроль.

Демократично обраний уряд Тайваню заявляє, що лише народ Тайваню може вирішувати своє майбутнє.

Українські Національні Новини

Новини Світу