tayvan-pid-chas-navchan-z-deblokadi-ostrova-provede-trenuvannya-iz-zakhistu-mizhnarodnogo-aeroportu

Тайвань під час навчань з деблокади острова проведе тренування із захисту міжнародного аеропорту

 • 332267 переглядiв

КИЇВ. 11 липня. УНН. Тайвань планує включити захист свого головного міжнародного аеропорту в щорічні військові навчання, а також тренуватися у збереженні морських шляхів в разі можливої блокади з боку Китаю. Про це повідомляє Reuters, передає УНН

Деталі

За даними Міністерства оборони Тайваню, під час навчань «Хань Куанг» наприкінці липня, військові будуть забезпечувати захист міжнародного аеропорту Таоюань, який є найважливішим зв'язком острова з рештою світу, від повітряних нападів десантників та гелікоптерів.

Водночас винищувачі приземлюватимуться та злітатимуть з цивільного аеропорту Феньнін у Тайдуні на східному узбережжі, щоб імітувати його роль як резервної аеродромної бази, якщо злітно-посадкові смуги на інших авіабазах будуть пошкоджені внаслідок війни.

Також Тайванські збройні сили проводитимуть навчання, які включатимуть "атаки насичення" на ворожі кораблі, включаючи десантні кораблі, а також забезпечуватимуть "антиблокадний супровід", про це повідомив очільник відділу бойових дій та планування міністерства оборони Тайваню, Лінь Вень-хуан.

Традиційна військова стратегія Тайваню під час конфлікту полягала у використанні свого гірського східного узбережжя, зокрема двох великих авіабаз, як місця для перегрупування та збереження власних сил. Це обумовлено тим, що ця частина Тайваню не межує безпосередньо з Китаєм, на відміну від західного узбережжя.

Однак, Китай все більше проявляє свою силу біля східного узбережжя Тайваню, розміщуючи там військові кораблі та літаки, що свідчить про їхню здатність діяти на великі відстані від узбережжя Китаю.

Доповнення

Протягом останніх трьох років Китай збільшує військовий тиск на Тайвань, вважаючи його своєю власною територією. Вони проводять навчання з точними ударами та блокуванням, зокрема у квітні після зустрічі президента Тайваню зі спікером Палати представників Конгресу США.

Нагадаємо

Раніше повідомлялось, що міністерство оборони Тайваню заявило, що вісім китайських літаків перетнули середню лінію Тайванської протоки.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Елтон Джон попрощався зі сценою: "Я намагаюся усвідомити це"

     • 777595 переглядiв