tayfun-muifa-obrushivsya-na-skhidniy-kitay-1-6-milyona-lyudey-zalishiti-svoyi-domivki

Тайфун "Muifa" обрушився на східний Китай. 1,6 мільйона людей залишили свої домівки

 • 233478 переглядiв

КИЇВ. 15 вересня. УНН. Сильний вітер і зливи обрушилися на густонаселене східне узбережжя Китаю в четвер після того, як тайфун "Muifa" змусив близько 1,6 мільйона людей залишити свої будинки і призупинив більшість рейсів в основних аеропортах Шанхаю. Про це УНН пише посилаючись на AFP.

Деталі

"Muifa" є найсильнішим тропічним циклоном, що обрушився на Шанхай, де проживає понад 25 мільйонів людей, з моменту початку обліку в 1949 році, повідомила державна телекомпанія CCTV.

Щонайменше 426 000 людей було евакуйовано з Шанхаю, ще 1,2 мільйона людей було доставлено до тимчасових притулків у сусідній провінції Чжецзян, додали в CCTV.

Зливи призвели до перебоїв у русі та повеней у кількох районах дельти річки Янцзи, великого світового виробничого центру.

Гігантські хвилі обрушувалися на узбережжі затоки Ханчжоу на південь від Шанхаю, а національне радіо повідомило про зсув в повіті Нінхай в провінції Чжецзян.

За швидкості вітру до 125 кілометрів за годину шторм обрушився на сушу о 00:30 четверга (16:30 за Гринвічем у середу) у шанхайському районі Фенсянь.

Раніше це призвело до скасування всіх рейсів до найбільшого фінансового центру Китаю.

Чиновники наказали всім рибальським судам у Жовтому та Бохайському морях стати на якір у портах, поки північний схід Китаю готується до тайфуну.

За даними державних ЗМІ, "Muifa" — 12-й тайфун, який цього року обрушився на Китай.

Додамо

Минулого тижня тайфун "Хіннамнур" обрушився на Шанхай і сусідній регіон, що призвело до припинення поромного сполучення Шанхая та закриття шкіл у деяких частинах провінції Чжецзян.

Тропічні шторми, які, як очікується, посилюватимуться в міру потепління планети, різко почастішали в 2021 році, йдеться у звіті Національного управління океанічних та атмосферних досліджень США, опублікованому раніше цього місяця.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі