tavriyskiy-napryamok-donechchina-vorog-stiraye-usi-naseleni-punkti-do-liniyi-zitknennya-shershen

Донеччина: ворог "стирає" усі населені пункти до лінії зіткнення - Шершень

 • 324250 переглядiв

КИЇВ. 13 липня. УНН. Ворог наполегливо, але безрезультатно намагається захопити Мар'їнку. За добу окупанти атакували українські позиції 25 разів, та обстріляли 15 прифронтових населених пунктів Донеччини, маючи на меті їх повністю знищити. Про це повідомив речник об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Валерій Шершень в ефірі телемарафону, передає УНН.

Деталі

За словами речника, за добу ворог атакував українські позиції 25 разів, здійснив 615 обстрілів, застосовуючи танки та реактивні системи залпового вогню та ствольну артилерію. Загалом окупанти здійснили 11 авіаударів та 8 разів атакували з неба, застосовуючи дрони-камікадзе.

"Ворог провів невдалі наступи у бік села Рівнопіль. Завдали авіаударів по околицях села Сторожове. Ворог обстріляв понад 15 населених пунктів цього напрямку", – розповів Шершень.

Серед уражених населених пунктів Донеччини Катеринівка, Богоявленка, Благодатне, Єлизаветівка, Вугледар, Золота Нива на Донеччині. Зазначається, що це прифронтова - фронтової зона.

Цитата

"Населення там не багато. Це люди, які з певних причин не можуть виїхати в евакуацію. А тактика у ворога, що він стирає усі населені пункти до лінії зіткнення до лінії фронту, маючи потужну авіацію нищить населені пункти саме в такий спосіб", - додав речник.

За словами речника, на Авдіївському та Марїнському напрямках ворог продовжує зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій. Його мета не змінилась і тривають штурми із завданням заволодіти Мар'їнкою та створити умови для захоплення Авдіївки. Ворог завдав авіаудари в околицях цих міст. Включно із Красногорівкою.

Щодо наступальної операції сили оборони Таврійського напрямку відзначаються поступовим рухом вперед на Мелітопольському та Бердянському напрямках.

"При тому, що ворог намагається повернути втрачені позиції та зосереджує свої зусилля на утриманні опорних пунктів, а також проводить контратаки штурмовими групами, маючи підтримку танків та бронегруп. Наші оборонці утримують рубежі та дають гідну відсіч", - зазначив Шершень

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сили оборони просунулись на Бердянському напрямку, мають частковий успіх вздовж лінії фронту – Шершень

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    НАБУ оголосило у розшук депутата Київради Трубіцина

     • 364460 переглядiв

    В Україні попри санкції працює клон онлайн-казино Parimatch

     • 461347 переглядiв