ukenru
taran-nazvav-nedosyazhnoyu-metoyu-adaptatsiyu-zsu-do-standartiv-nato-nayblizhchim-chasom

Таран назвав "недосяжною метою" адаптацію ЗСУ до стандартів НАТО найближчим часом

 • 35251 переглядiв

КИЇВ. 11 березня. УНН. Головним завданням Міністерства оборони України, замість недосяжної мети цілковитої адаптації Збройних Сил до стандартів НАТО найближчим часом, має бути максимальне забезпечення здатності ЗСУ взаємодіяти з силами Альянсу. Про це у середу в Києві заявив новопризначений міністр оборони України Андрій Таран, передає кореспондент УНН.

"Нагальною потребою реформування військової сфери є і робота щодо впровадження у Збройних Силах України стандартів НАТО. В той же час, враховуючи наші реалії, головним завданням Міністерства оборони, замість амбіційної, але недосяжної найближчим часом мети цілковитої адаптації Збройних Сил України до стандартів НАТО, у нас має бути цілком реальна мета – максимальне забезпечення здатності Збройних Сил України взаємодіяти з силами Альянсу", - сказав Таран.

З його слів, на теперішній час у Збройних Силах України проходить переведення системи органів військового управління на JGS-структури, але зміна структури воєнного керівництва країни є лише складовою багатовимірного процесу реформування ЗСУ.

Саме тому, на думку міністра, важливим є питання завершення розмежування повноважень між міністерством оборони, головнокомандуючим ЗС та Генштабом у новій структурі.

Нагадаємо, сьогодні Зеленський представив новопризначеного міністра оборони Андрія Тарана колективу оборонного відомства.

Українські Національні Новини

Політика