ukenru
tankeri-zi-zridzhenim-naftovim-gazom-zastryali-pid-krimskim-mostom-treyderi-vikoristovuyut-obkhidni-marshruti

Танкери зі зрідженим нафтовим газом застряли під Кримським мостом. Трейдери використовують обхідні маршрути

 • 6048127 переглядiв

КИЇВ. 10 березня. УНН. Декілька танкерів зі зрідженим нафтовим газом застряли під Кримським мостом через обмеження безпеки, заявили трейдери в п'ятницю, що спонукало постачальників використовувати інші маршрути з росії. Про це пише Reuters, передає УНН.

Деталі

За даними відстеження судів Refinitiv Eikon, танкери були завантажені зрідженим газом в азовському порту Темрюк наприкінці грудня, але не змогли пройти далі на південь у Чорне море.

Дані показали, що газовози Summer з 2,9 тис. тонн LPG, Gas Houston (3,4 тис. тонн) та Premier (2,4 тис. тонн), як і раніше, знаходяться в Азовському морі, очікуючи проходу в Чорне море через Керченську протоку.

«Схоже, LPG внесено до списку небезпечних вантажів, заборонених до перевезення під (Кримським) мостом», - повідомило джерело Reuters на умовах анонімності.

Експортери LPG з росії та Казахстану вже перевели свої вантажі з Темрюка.

Трейдери розповіли, що компанія Tengizchevroil доставляє вантажі LPG до грузинського порту Батумі замість Темрюка, тоді як російські постачальники все частіше використовують порт Тамань, розташований на південь від Кримського мосту з безперешкодним виходом у Чорне море.

Зріджений нафтовий газ, який переважно використовується як паливо для автомобілів, опалення та виробництва інших нафтохімічних продуктів, був звільнений від масштабних західних санкцій, введених проти росії.

Танкерам зазвичай потрібно до тижня, щоб доставити вантаж LPG з Темрюка в румунські порти Мідія і Мангалія або в болгарський порт Бургас.

Додамо

Автомобільно-залізничний міст завдовжки 19 км, який був особисто відкритий путіним у 2018 році, зазнав бомбардування в жовтні. Міст проходить через Керченську протоку, що сполучає Чорне море з меншим Азовським морем.

Українські Національні Новини

Новини Світу