ukenru
tak-zvani-vibori-v-ordlo-superechat-dukhu-minskikh-ugod-yes

Так звані "вибори" в ОРДЛО суперечать духу Мінських угод - ЄС

 • 9334 переглядiв

КИЇВ. 4 жовтня. УНН. У ЄС привітали ухвалення Верховною Радою України закону про продовження дії особливого порядку місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей до 31 грудня 2019 року та заявили, що так звані "вибори" в ОРДЛО суперечать духу Мінських угод, передає УНН з посиланням на заяву речниці Єврокомісії Майї Косьянчич.

"З сьогоднішнім продовженням Верховною Радою України чинності Закону про особливий статус окремих частин Донецької та Луганської областей до кінця 2019 року Україна підтвердила свою рішучу прихильність до мінських угод", - сказано в заяві.

У ЄС нагадали, що імплементація мінських угод всіма сторонами залишається ключовою для досягнення мирного врегулювання конфлікту на Сході України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волкер: Росія повинна скасувати бутафорські незаконні вибори в ОРДЛО

"Оголошення про те, що так звані "вибори" відбудуться у так званій "Луганській Народній Республіці" та так званій "Донецькій Народній Республіці" 11 листопада 2018 року, суперечить духу і букві Мінських угод. Ми продовжуємо очікувати, що Російська Федерація повною мірою візьме на себе відповідальність у цьому відношенні та використовуватиме свій вплив на сепаратистів, яких вона підтримує, щоб повністю здійснити мінські зобов'язання", - наголосили у Євросоюзі.

Зазначається, що ЄС повністю підтримує незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України в межах міжнародно визнаних кордонів.

Як повідомляв УНН, 4 жовтня Президент України Петро Порошенко підписав закон про продовження дії особливого порядку місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей до 31 грудня 2019 року.

Нагадаємо, ватажок "ДНР" Олександр Захарченко (2014-2018) був вбитий близько о 17:00 п'ятниці, 31 серпня, у ресторані "Сепар" у центрі Донецька через спрацювання вибухового пристрою. 

Українські Національні Новини

Політика