taivan-vydilyv-dollar1-mln-dlia-ukrainskykh-bizhentsiv-u-polshchi

Тайвань виділив $1 млн для українських біженців у Польщі

 • 96056 переглядiв

Тайвань виділив 1 мільйон доларів на допомогу українським біженцям у Польщі з метою покращення умов їхнього життя та освіти, а також підготовки до їхнього можливого повернення на батьківщину.

Тайвань у співпраці з "Альянсом польських метрополій" створив фонд допомоги українським біженцям у Польщі та передав до нього 1 мільйон доларів США. Про це повідомило тайванське МЗС, передає УНН.

Деталі

Кошти будуть направлені на поліпшення умов проживання біженців у Польщі, покращення освіти для українських дітей та молоді, а також підготовку до майбутнього повернення біженців до України після війни.

Для отримання субсидій бажаючі польські міста мають надати Асоціації заявки з конкретними проєктами для українських біженців, які в подальшому розглядатимуться й затверджуватимуться відбірковою комісією.

На церемонії підписання представниця Тайваню зазначила, що створення фонду допомоги є демонстрацією твердої прихильності й турботи Тайваню про Україну.

За даними тайванського МЗС, від лютого минулого року острів передав на допомогу Україні понад 40 мільйонів доларів та близько 600 тонн гуманітарних вантажів.

Раніше повідомлялося, більшість громадян України у Польщі залишаться там на Різдво. Для багатьох дорога додому неможлива чи ускладнена через війну. Скільки українців поїдуть додому на святкові дні.

Тайванський пілот, завербований КНР, намагався викрасти військовий гвинтокрил Chinook 12.12.23, 14:45

Лілія Подоляк

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Тайвань виділив $1 млн для українських біженців у Польщі

     • 96056 переглядiв

    Тайвань постраждав від землетрусу магнітудою 6,3

     • 43950 переглядiв

    У торговому центрі у Флориді сталася стрілянина

     • 41298 переглядiв

    Американка з подвійною маткою народила двічі за два дні

     • 40325 переглядiв

    Байден і Нетаньяху обговорив кроки наступу у Газі

     • 38053 переглядiв