ukenru
t-mey-zaproponuvala-gromadyanam-yes-posvidku-na-prozhivannya-u-britaniyi

Т.Мей запропонувала громадянам ЄС посвідку на проживання у Британії

 • 9266 переглядiв

КИЇВ. 23 червня. УНН. Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей запропонувала лідерам країн ЄС надати всім громадянам цих країн, які прожили у Сполученому Королівстві не менше п'яти років, постійну посвідку на проживання. Про це УНН повідомляє з посиланням на ВВС Україна.

Як зазначається, цей статус дозволить цим особам і після виходу Британії із ЄС без перешкод жити в країні і користуватися державними послугами освіти і охорони здоров'я, а також соціальними пільгами.

Поки не зрозуміло, відколи рахуватимуть п'ятирічний термін перебування у країні.

Т.Мей підкреслила, що її пропозиція діє, якщо такі ж права нададуть британським громадянам, які живуть в інших країнах ЄС.

Вказано, що британський прем'єр під час звернення до лідерів країн ЄС, зазначила, що не хоче, аби громадяни ЄС, які живуть у Британії, виїжджали зі Сполученого Королівства. За словами прем'єра, це може призвести до поділу сімей.

На думку Т.Мей, її пропозиція гарантує визначеність трьом мільйонам європейців, які вже побудували кар'єру в Британії, мають сім'ю і внесли свій внесок у благополуччя британського суспільства.

Нагадаємо, раніше британський міністр Д.Девіс заявив, що громадяни ЄС і Британії не повинні хвилюватися про свій статус після Brexit.

Українські Національні Новини

Новини Світу