ukenru
t-mey-gotova-oprilyudniti-plan-schodo-brexit

Т.Мей готова оприлюднити план щодо Brexit

 • 7618 переглядiв

КИЇВ. 6 грудня. УНН. Уряд Великобританії поступився наполегливості лейбористів і погодився оприлюднити свій план щодо виходу з ЄС до запуску процедури Brexit, але закликав парламент не чинити перешкод процесу, передає УНН із посиланням на РІА "Новости".

У вівторок ввечері уряд передав до парламенту свою поправку до внесеної Лейбористською партією пропозиції, в якій опозиція вимагала від прем'єр-міністра Терези Мей "пообіцяти опублікувати план уряду щодо виходу з ЄС перш ніж буде задіяна 50-та стаття (Лісабонського договору про вихід країни з ЄС - ред.)".

Уряд прийняв пропозицію Лейбористської партії, закликавши парламент проявити повагу до волі народу, який проголосував на референдумі 23 червня, за вихід з ЄС, і підтримати план Т.Мей щодо запуску процесу Brexit до кінця березня наступного року.

Кабмін змушений був піти на компроміс після того, як стало відомо, що близько 40 парламентаріїв-консерваторів планують приєднатися до опозиційних партій і висловити протест проти небажання уряду оприлюднювати будь-які деталі своїх планів щодо Brexit.

Представник канцелярії прем'єра пояснив, що йдеться про зовсім іншу проблему, ніж та, яка розглядається зараз у Верховному суді. Вищий судовий орган на цьому тижні розглядає питання про те, чи потрібно схвалення парламенту для запуску процедури Brexit.

"Прем'єр-міністр ясно давала зрозуміти, що в належний час ми оприлюднимо свої плани, і це залишається нашою позицією. Ми не розкриємо деталі майбутніх переговорів поки не настане належний момент, але ми ніколи не говорили, що не оприлюднимо свою позицію. Саме про це і йдеться в нашій поправці", - сказав він.

Українські Національні Новини

Новини Світу