ukenru
svitoviy-rinok-kuryachogo-myasa-pokazhe-zrostannya-minsilgosp-ssha

Світовий ринок курячого м'яса покаже зростання - Мінсільгосп США

 • 18537 переглядiв

КИЇВ. 6 лютого. УНН. У 2018 році світове виробництво м'яса бройлерів складе 91,3 млн тонн, що на 1% вище, ніж роком раніше. Такі дані наводить Міністерство сільського господарства США, передає УНН.

Прогнози показників експорту даного продукту також вселяють оптимізм. Очікується, що за підсумками 2018 року світовий експорт м'яса бройлерів збільшиться на 3%. У 2017 році експорт м'яса бройлерів в світі склав 11,4 млн тонн.

Виробництво м'яса бройлерів в США виросте до рекордних 19 млн тонн, а експорт збільшиться на 3% і складе майже 3,2 млн тонн. Такий прогноз заснований на зростанні показників внутрішнього споживання продукту, а також - на збільшенні експортного попиту м'яса бройлерів з Мексики, відзначають експерти Мінсільгоспу США.

Поряд з Америкою, в Україні також прогнозують збільшення показників виробництва і експорту м'яса птиці - на 4,2% і 8% відповідно.

"У 2018 році виробництво м'яса буде рости. Загальна цифра, яку ми прогнозуємо - це 1 млн 260 тис. тонн у забійній вазі, що на 4,2% більше, ніж в 2017 році. По експорту ми прогнозуємо 290 тис. тонн, що на 8% більше, ніж в минулому році", - розповів генеральний директор асоціації "Союз птахівників України" Сергій Карпенко.

Він нагадав, що в Україні зростає споживання м'яса птиці, що є потужним локомотивом для вітчизняного виробника.

"У 2017 році ситуація зі свининою була, м'яко кажучи, недостатньо позитивна. Було зменшено виробництво м'яса, зменшено поголів'я свиней. Люди все більше віддають перевагу м'ясу птиці. Тому ми прогнозуємо, що в 2018 році споживання м'яса птиці буде рости, і виробники будуть підлаштовуватися під цю динаміку", - сказав С.Карпенко.

Зокрема він нагадав, що в 2018 році найбільший виробник курятини України "Миронівський хлібопродукт" повинен буде запустити в роботу другу чергу своєї "Вінницької птахофабрики".

Українські Національні Новини

Економіка