svitove-virobnitstvo-vina-tsogo-roku-vpade-do-62-richnogo-minimumu

Світове виробництво вина цього року впаде до 62-річного мінімуму

 • 36140 переглядiв

КИЇВ. 9 листопада. УНН. Погана погода в усьому світі, ймовірно, призведе до падіння світового виробництва вина цього року до шістдесятирічного мінімуму, пише УНН з посиланням на BBC.

Деталі

Міжнародна організація винограду і вина (OIV) заявляє, що виробництво вина в усьому світі, ймовірно, буде приблизно на 7% нижчим у 2023 році, ніж минулого року. Такий результат буде найгіршим з 1961 року.

Аналіз ґрунтується на інформації з країн, на частку яких припадає 94% світового виробництва стародавнього напою.

OIV пояснює низький рівень виробництва поганою погодою, включно з морозами, сильними дощами та посухою.

Виробництво вина скоротилося майже у всіх країнах ЄС, які виробляють понад 60% світового обсягу. Урожайність знизилася на 14% в Іспанії та на 12% в Італії, де посушлива погода знизила врожай винограду цього року. Але у Франції він залишився абсолютно таким самим, а це означає, що країна тепер є найбільшим у світі виробником, обігнавши Італію.

Картина була похмурою і в інших частинах світу, особливо постраждали країни південної півкулі.

Виробники зіткнулися з шоком у Чилі, найбільшому виробнику вина в південній півкулі, де врожайність впала на 20% внаслідок посухи та лісових пожеж. Урожай був таким же поганим в Австралії, де виробництво впало на чверть порівняно з минулим роком.

Однак ситуація була більш райдужною у США, де виробництво зросло на 12% порівняно з 2022 роком.

Але, на тлі падіння виробництва, як зазначають в OIV, спостерігається і падіння світового попиту, що може допомогти збалансувати ціни.

Доповнення

У серпні французький уряд оголосив, що виділить близько 200 мільйонів євро на знищення надлишкових запасів вина, на тлі того, як галузь щосили намагається адаптуватися до попиту, що падає.

Українські Національні Новини

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    Чернігівщина: росіяни обстріляли Семенівку — ОВА

     • 51645 переглядiв

    Сумщина: армійці рф обстріляли дев’ять громад у прикордонні

     • 38157 переглядiв