ukenru
svitova-spilnota-vidznachila-ukrayinski-arktichni-doslidzhennya

Світова спільнота відзначила українські арктичні дослідження

 • 9838 переглядiв

КИЇВ. 16 травня. УНН. В одному з найрейтинговіших наукових видань світу, журналі Британського екологічного товариства "Методи в екології та еволюції", опублікований матеріал про антарктичні дослідження українських вчених. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу Міністерства освіти і науки України.

У межах міжнародного проекту науковці з 7 країн встановили понад 50 камер для постійного спостереження за колоніями пінгвінів на Антарктичному півострові. Протягом всього часу камери реєстрували успішність виведення пташенят пінгвінів. Це дало змогу створити принципово нову базу даних щодо гніздової поведінки пінгвінів Дженту та Аделі (Pigoscelis papua та Pigoscelis adeliae) для визначення хронології їх розмноження та репродуктивної успішності популяції.

Результати дослідження дозволять здійснити прогноз реакції цих птахів на зміни середовища Антарктики та на вплив промислу криля у прибережних водах Антарктичного півострова. Отримані дані стали основою для спільної статті науковців проекту під назвою "Оцінка фенології та репродуктивної успішності морських птахів, що гніздяться у колоніях, з використанням камер із запрограмованим часом реєстрації".

Нагадаємо, Україна планує провести переговори з представниками Франції, Туреччини та Норвегії щодо впровадження спільних проектів антарктичних досліджень.

Українські Національні Новини

Суспільство