svit-potrokhu-vtrachaye-strakh-pered-rosiyeyu-ukrayina-vtratila-ves-prezident-latviyi

Світ потроху втрачає страх перед росією, Україна втратила весь: президент Латвії

 • 1929901 переглядiв

ЛЬВІВ-КИЇВ. 4 березня. УНН. Президент Латвії Егілс Левітс під час конференції United for Justice у Львові в п'ятницю, 3 березня, заявив, що на сьогодні світ "потроху втрачає страх перед росією" та наголосив на необхідності притягнути країну-агресора до відповідальності за її злочини, передає УНН.

Деталі

Президент зауважив, що мовчання міжнародної спільноти у відповідь на війну в Україні могло стати "зеленим світлом для кожного диктатора у світі", тому країни повинні докласти зусиль для притягнення росії до відповідальності.

"Я також був латишем, чия країна пережила окупацію, вбивства, депортації, диктатуру росії протягом 50 років. Справедливість так і не прийшла до наших жертв. Не прийшло воно і для жертв українського Голодомору. Тож сьогодні ми можемо змінити цю модель, ми повинні нарешті притягнути росію до відповідальності за її злочини – від російського керівництва до кожного російського солдата, який вбиває, ґвалтує, нищить", - наголосив Левітс.

Він додав, що для цього рішення необхідна політична воля, і схвально відзначив кроки, які робить міжнародна спільнота для створення спеціального міжнародного трибуналу. Зокрема, президент нагадав про резолюцію Європарламенту від 9 січня та резолюцію Парламентської асамблеї Ради Європи від 26 січня цього року.

Цитата

"В Європі та на Заході політична воля зростає. За межами Європи, за межами Заходу нам, політикам, ще є що робити. Так званий Глобальний Південь досить різноманітний. Хтось перебуває під політичним та економічним тиском росії, хтось вважає війну локальною європейською проблемою.

Світ потроху втрачає страх перед росією, Україна втратила весь страх. Тепер росія повинна боятися за злочини, які вона скоїла", - підкреслив Левітс.

Нагадаємо

Президент Латвії Егілс Левітс заявив, що його країна пропонує створити спеціальний міжнародний трибунал щодо злочинів агресії росії проти України під егідою ООН. Він зауважив, що це дозволило б забезпечити притягнення до відповідальності російського керівництва.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    ЄС надасть Україні 5700 сонячних панелей

     • 1126985 переглядiв