ukenru
svinina-prograye-svitovu-konkurentsiyu-myasu-ptitsi

Свинина програє світову конкуренцію м'ясу птиці

 • 14857 переглядiв

КИЇВ. 25 січня. УНН. Світовий ринок курячого м'яса розвивається досить динамічно. У структурі виробництва м'яса, птиця впевнено займає лідируючу позицію, обігнавши свинину і яловичину. Про це наочно свідчать дані січневої збірки 2018 року "Тварини по всьому світу - факти і цифри", опубліковані Федеральним статистичним відомством Німеччини, передає УНН.

Повідомляється, що за 24 роки (1990-2014 - ред.) світове виробництво курячого м'яса збільшилось у 2,8 рази. У 2014 році загальне виробництво продукції становило 100,4 млн т.

Друге місце у структурі світового виробництва м'яса займає свинина. Приріст виробництва даного виду продукції становив 65%.

На третьому місці - яловичини. За 24 роки (1990-2014 - ред.) світове виробництво яловичини збільшилося всього на 22%. У 2014 році загальне виробництво продукції становило 64,7 млн ​​тонн.

Серед експортерів м'яса птиці виділяється трійка лідерів - Бразилія (36% світового експорту), США (26%) і ЄС (12%), про що свідчать дані аналітиків ФАО. Ці країни вже давно знаходяться у топі, але варто відзначити ще дві нові, яким вдалося істотно збільшити експорт даної продукції - це Туреччина і Україна. Лише за 5 років (2010-2015 - ред.) Україна збільшила експорт м'яса птиці на 40,9%, Туреччина - на 20,4%.

Сьогодні курка є м'ясним продуктом № 1 в Україні. У першу чергу, через ціни. Куряче м'ясо вітчизняного виробництва в рази дешевше свинини або яловичини, і набагато доступніше європейських або американських аналогів. Якщо американець вирішить витратити свою зарплату в Україні на покупку курячого м'яса, він придбає тут в три рази більше, ніж у себе на Батьківщині. Німець купить в чотири рази більше, ніж в своїй країні. Це говорить про те, що куряче м'ясо українського виробництва набагато дешевше, ніж в США чи ЄС.

Найбільшим виробником і експортером курятини в Україні вважається компанія "Миронівський хлібопродукт" з його брендом "Наша Ряба". Одна тільки Вінницька птахофабрика виробляє 1 млн тонн м'яса на рік.

Українські Національні Новини

Економіка