ukenru
svidok-zagrozi-zhittyu-yanukovichu-u-lyutomu-berezni-2014-roku-ne-bulo

Свідок: загрози життю Януковичу у лютому-березні 2014 року не було

 • 13638 переглядiв

КИЇВ. 18 січня. УНН. Конкретних загроз життю та здоров'ю екс-президента Віктора Януковича у лютому-березні 2014 року не було. Про це сьогодні на допиті в Оболонському районному суді Києва як свідка заявив один зі співробітників Управління державної охорони, який в числі інших супроводжував В.Януковича до Криму у лютому 2014 року, передає кореспондент УНН.

"Конкретних фактів (загроз життю та здоров'ю В.Януковича - ред.) не було", - сказав свідок, відповідаючи на відповідне запитання сторони обвинувачення.

Також свідок розповів, що на той момент він у складі групи інших співробітників УДО не розумів, навіщо В.Янукович намагається потрапити до Криму.

"Я не розумів мету пересування тоді",  - сказав свідок.

Він зазначив, що не був особисто у супроводі В.Януковича, оскільки завдання його групи полягало у тому, щоб робити відволікаючі маневри.

"Ми рухалися окремою колоною по запасному шляху", - зазначив військовослужбовець.

Також він повідомив, що із тих охоронців, які були з В.Януковичем тоді, залишилися в Україні 3 або 4 особи, а понад 10 поїхали з ним.

У продовження теми свідок повідомив, що, за наявною у нього інформацією, із резиденції Межигір'я всі речі В.Януковича були вивезені ще до 21 лютого.

"Те, що я чув, розумію, що до цього (21 лютого - ред.) вже всі речі були вивезені", - сказав свідок.

На уточнююче запитання, у який спосіб і в якій кількості, він відповів: "Вантажним автотранспортом у великій кількості".

На ще одне уточнююче запитання, "чи може це свідчити, що охоронювана вами особа не збиралася повертатися до Межигір'я", свідок відповів: "Так".

Разом з цим, військовслужбовець повідомив суду, що, перебуваючи у Криму, він мав зустріч з Арсеном Аваковим та Валентином Наливайченком, які цікавилися місцем перебування В.Януковича. У той же час, свідок зауважив, що не цікавився у них, з якою метою вони ставлять йому такі запитання.

Нагадаємо, суд у справі про держзраду В.Януковича вирішив допитати співробітників УДО без відеофіксації засідання.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП