ukenru
svidchiti-u-spravi-proti-kerivnitstva-nbu-gotoviy-eks-direktor-departamentu-litsenzuvannya

Свідчити у справі проти керівництва НБУ готовий екс-директор департаменту ліцензування

 • 9502 переглядiв

КИЇВ. 24 лютого. УНН. Екс-директор департаменту реєстраційних питань і ліцензування НБУ Олександр Завадецький подав у Національне антикорупційне бюро України заяву з проханням долучити його як свідка у справі проти керівництва Нацбанку, повідомляє УНН.

А.Завадецький зазначив, що працював в НБУ начальником управління моніторингу пов'язаних з банками осіб, починаючи з 2 червня 2015 і до 28 лютого 2016. Після перейшов на посаду директора реєстраційних питань і ліцензування НБУ, де пропрацював до 13 жовтня 2016. Весь цей час він був членом Комітету з питань нагляду та регулювання діяльності банків, нагляду платіжних систем і Главою Кваліфікаційної комісії НБУ.

"Я вважаю, що володію інформацією, яка може сприяти ефективному розслідуванню справ щодо можливого вчинення, або невчинення, злочинів керівництвом НБУ і може бути використана як докази у відповідності положень Кримінального процесуального кодексу України", - вказав А.Завадецький.

Нагадаємо, НАБУ відкрив кримінальне провадження за фактами, озвученими в телефонних розмовах заступника голови НБУ К.Рожкової.

Аудіозаписи розмов ймовірно заступниці голови НБУ Катерини Рожкової з радником голови правління "Платинум-Банку" Дмитром Зінковим та бізнесменом Борисом Кауфманом щодо лобіювання інтересів згаданого банку з’явилися у ЗМІ 9 листопада 2016 року. Із розмов слідує, що банкрутство банку “Михайлівський” було навмисним, а сприяли цьому безпосередньо в НБУ.

Крім того, ФГВФО та НБУ запідозрили у розкраданні активів ліквідованих банків.

Українські Національні Новини

Політика