ukenru
sutichki-u-kharkivskiy-oblasti-vidkrili-kilka-kriminalnikh-provadzhen

Сутички у Харківській області: відкрили кілька кримінальних проваджень

 • 8147 переглядiв

КИЇВ. 12 вересня. УНН. Невідомі намагалися незаконно заволодіти майном підприємства у селищі Занки шляхом вчинення правочинів із використанням підроблених документів. Про це повідомив відділ комунікації поліції у Харківській області, передає УНН

"До Зміївського відділу поліції звернувся 60-річний директор підприємства "Строгий О.Ф.", який повідомив про захоплення агрофірми. За його заявою, 8 вересня на територію елеватора в селищі Занки Зміївського району Харківської області зайшла група людей, які повідомили, що зазначений комплекс належить ФГ "Слобожанські лани". Проте заявник стверджує, що будь-яких дій щодо переоформлення прав на підприємство не вчиняв. Таким чином, невстановлені особи намагалися незаконно заволодіти майном підприємства шляхом вчинення правочинів із використанням підроблених документів", - йдеться в повідомленні.

Інформацію за цим фактом внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань з правовою кваліфікацією за ч.2 ст.206-2 КК України - це протиправне заволодіння майном підприємства, установи, організації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Масова бійка на Харківщині: до врегулювання конфлікту залучили "КОРД"

Також з'ясувалося, що невідомі надали державному реєстратору підроблені документи. У результаті було змінено керівника підприємства. Відомості про підроблення та використання підроблених документів слідчі внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) КК України.

"Крім того, поліцією розслідуються самовільні дії осіб, які всупереч установленому законом порядку намагалися заволодіти врожаєм та розпорядитися сільськогосподарською продукцією ДП "Благодатне", що зберігається у спеціально облаштованих приміщеннях фермерського господарства "Строгий О.Ф.", власником якого є заявник. Слідство розглядає кілька версій вчинення злочину, які наразі відпрацьовуються", - зазначили в поліції.

З місця події вилучили 6 пістолетів, 8 рушниць, гільзи, палиці. Підготовлені клопотання до суду про призначення судово-медичних, судово-цитологічних та балістичних експертиз.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Житомирщині близько 50 осіб у камуфляжі намагалися захопити держпідприємство

Нагадаємо, в селищі Занки Зміївського району на місцевому елеваторі сталася бійка із застосуванням травматичної зброї та газового балончику. У ній взяли участь кілька десятків людей. Слідчі розпочали досудове розслідування за ч. 4 ст. 296 (хуліганство) КК України. У Всеукраїнській аграрній раді вважають інцидент захопленням корпоративних прав на фермерське господарство, за яким стоять рейдери з "ДНР".

У результаті подій 53 осіб доставили до поліції. Із них 22 осіб затримали в порядку ст.208 КПК України. 

Українські Національні Новини

Кримінал та НП