suprun-poyasnila-scho-ne-obovyazkovo-spozhivati-chornu-ikru

Супрун пояснила, що не обов’язково споживати чорну ікру

 • 12176 переглядiв

КИЇВ. 21 січня. УНН. Уляна Супрун пояснила українцям, що не обов’язково споживати чорну ікру, тому що поживні вітаміни та мікроелементи можна знайти в інших продуктах. Про це написала на своїй сторінці у Facebook в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун, передає УНН.

"Не обов’язково споживати саме чорну ікру осетрових. Поживні вітаміни, мікроелементи та жири, які вона містить, можна знайти і в інших продуктах", - написала в.о. міністра охорони здоров’я.

Вона додала, що в Україні та світі поширеною є думка про виключну користь чорної ікри для здоров’я. Водночас деякі лікарі радять вживати саме цей продукт для лікування та профілактики багатьох хвороб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Супрун рекомендує замінити картопляне пюре

Супрун зазначила, стосовно чорної ікри варто пам’ятати важливу річ — це продукт, який отримується з дуже рідкісних осетрових риб, які наразі знаходяться на межі вимирання

Вилов осетрових заборонено у всіх країнах Причорномор’я. В Україні також усі види осетрових — стерлядь, білуга, російський осетр та інші — занесені до Червоної книги. Головною загрозою для осетрів є браконьєрський вилов цієї риби, головним чином заради їхньої ікри.

"Більшість корисних властивостей чорної ікри обумовлені вмістом вітамінів, макро- та мікроелементів, незамінних амінокислот та ненасичених жирних кислот. Але існують продукти, які не поступаються своїми корисними властивостями чорній ікрі, втім зовсім не ставлять під загрозу зникнення цілого виду риб", - додала Супрун.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Супрун розвінчала міф про метеозалежність

Приклад, чим можна замінити чорну ікру:

  • Ікра лососевих риб (червона ікра - ред.), а також ікра лобаня та минтая мають схожий вміст білків і незамінних амінокислот. За вмістом заліза та фосфору червона ікра майже не поступається чорній, а за вмістом кальцію та магнію навіть переважає. Також червона ікра нічим не поступається чорній і за вмістом вітамінів.
  • М’ясо деяких риб (наприклад, тунця), а також печінка тваринного походження містить набагато більше вітаміну А. Щодо вітаміну Е, то його можна знайти в достатній кількості в соняшниковій олії.
  • Вміст білків є значним і в інших рибних продуктах — м’ясі та печінці, навіть в консервованому вигляді.
  • Якщо ви не можете відмовитись від цього продукту, то обирати варто ікру перевірених виробників, з відповідним маркуванням на пакуванні. Адже є місця для розведення осетрових, де їх вирощують спеціально. 

В.о. міністра охорони здоров’я наголошує, що якщо ви полюбляєте рибалити та випадково зловили осетрову рибу — обов’язково відпускайте назад у воду.

Нагадаємо, у разі захворювання на грип чи гостру респіраторну вірусну інфекцію (ГРВІ) слід залишатися вдома.

Українські Національні Новини

Здоров'я

    Популярні

    Новини по темі

    Супрун пояснила, що не обов’язково споживати чорну ікру

     • 12176 переглядiв

    Зниклих у Карпатах жінку з дитиною знайшли на Хмельниччині

     • 10633 переглядiв

    СБУ викрила на хабарі працівників Нацполіції

     • 8626 переглядiв

    У трьох районах Рівненщини запровадили карантин

     • 10581 переглядiв

    Цього тижня Україну накриє магнітна буря

     • 20219 переглядiв

    Жителі Землі побачили "кривавий супермісяць"

     • 22806 переглядiв

    У Києві чоловік отримав кулю в живіт

     • 12167 переглядiв