ukenru
supertayfun-ray-na-filippinakh-prizviv-do-vakuatsiyi-100-tisyach-lyudey-povaleno-dereva-zruynuvano-budinki-ta-vidklyucheno-elektropostachannya

Супертайфун "Рай" на Філіппінах призвів до евакуації 100 тисяч людей: повалено дерева, зруйнувано будинки та відключено електропостачання

 • 24093 переглядiв

КИЇВ. 16 грудня. УНН. Потужний тайфун "Рай" обрушився на Філіппіни в четвер, поваливши дерева, зірвавши дахи з будинків та зруйнувавши лінії електропередач, призвів до евакуації 100 тисяч людей. Про це пише УНН з посиланням на Associated Press та Reuters.

Деталі

"Рай", 15-й тайфун, який цього року ввійшов на територію Філіппін. Максимальна швидкість вітру сягнула 195 км на годину, повідомляє філіппінське бюро погоди.

Представники служби реагування на стихійні лиха заявили, що близько 10 000 сіл лежать на передбачуваному шляху тайфуну, який має смугу дощу шириною 400 кілометрів і є одним з найсильніших, що вразили країну цього року.

Авіакомпанії скасували десятки рейсів, а транспортні органи заборонили морські та наземні подорожі в центральній і південній частині Філіппін, залишивши тисячі людей у ​​портах.

Близько 100 тисяч людей були евакуйовані, повідомляє урядове агентство з ліквідації наслідків стихійних лих.

Додамо

Щорічно на Філіппіни обрушується близько 20 штормів і тайфунів, країну, що складається з понад 7 600 островів. Архіпелаг також розташований у сейсмічно активному регіоні Тихого океану "Вогняне кільце", що робить його одним з найбільш схильних до стихійних лих, країн у світі.

Українські Національні Новини

Новини Світу