sunak-chi-dzhonson-khto-nabiraye-obertiv-u-gontsi-za-posadu-premyera-velikoyi-britaniyi

Сунак чи Джонсон? Хто набирає обертів у гонці за посаду прем'єра Великої Британії

 • 282631 переглядiв

КИЇВ. 23 жовтня. УНН. Ріші Сунак набрав обертів у перегонах за посаду прем'єр-міністра Великої Британії, забезпечивши громадську підтримку високопоставлених законодавців Консервативної партії перед початковим голосуванням керівництва в понеділок, передає УНН з посиланням на Bloomberg.

Деталі

Ріші Сунак  оголосив у неділю, що балотується в лідери партії через відставку Ліз Трасс. «Я хочу виправити нашу економіку, об'єднати нашу партію і допомогти нашій країні», — написав він у Twitter.

Тим часом Джонсон ще не оголосив публічно про свою кандидатуру, незважаючи на те, що член парламенту від консерваторів Майкл Фабрикант написав у Твіттері, що колишній прем'єр-міністр заручився підтримкою більше ніж 100 законодавців, чого достатньо, щоб включити його до виборчих бюлетенів у понеділок. Але його публічне схвалення становило лише половину цього, і протягом усієї неділі було зрозуміло, що гучні імена торі дедалі частіше підтримують Сунака, зазначає видання.

Суелла Браверман, чия відставка з посади міністра внутрішніх справ минулого тижня допомогла ініціювати конкурс на заміну Трасс на посаді глави партії і прем'єр-міністра, підтримала Сунака. «Нам як партії потрібно змінитися», — написала вона в «Телеграф». «Ми повинні забезпечити лідерство, стабільність і впевненість британському народу».

За підрахунками Bloomberg, за Сунаком стоїть щонайменше 123 законодавці, порівняно з 51 названим прихильником Бориса Джонсона. Єдиним іншим кандидатом на даний момент є лідер палати громад Пенні Мордаунт. За даними Bloomberg, у неї 23 підтверджених прихильника, але вона сказала Sky News, що «впевнена в наших цифрах». Вона підтвердила, що залишить нинішнього канцлера Джеремі Ханта в його ролі і що вона зустрілася з ним у міністерстві фінансів і була проінформована про стан фінансів країни.

Додамо

Як повідомляє видання, Джонсон і Сунак зустрілися минулої ночі на тлі чуток про угоду між ними, незважаючи на гіркоту, залишену роллю Сунака в падінні Джонсона на посаді прем'єр-міністра. У цих обговореннях не було очевидного результату, і в заяві Сунака не було згадки про Джонсона. Тим часом Мордаунт відхилила пропозицію Джонсона вийти з перегонів і замість цього підтримати його, повідомила The Telegraph, не уточнивши, звідки вона взяла інформацію.

Нагадаємо

20 жовтня Ліз Трасс оголосила про відставку з посади прем'єр-міністра Великої Британії.

У Консервативній партії планують обрати нового главу британського уряду до 31 жовтня.

Повідомляли, що Борис Джонсон і Ріші Сунак є основними претендентами на місце прем'єр-міністра Великої Британії.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі