sudnoplavni-kompanii-yaponii-pryzupyniaiut-transportuvannia-tovariv-cherez-chervone-more

Судноплавні компанії Японії призупиняють транспортування товарів через Червоне море

 • 23281 переглядiв

Найбільші судноплавні компанії Японії змінюють маршрути вантажних суден та направлятимуть їх за маршрутами навколо Південної Африки, щоб уникнути нападів хуситів у Червоному морі. Це призводить до збільшення витрат на морські перевезення.

Три найбільші судноплавні компанії Японії змінюють маршрути своїх вантажних кораблів через атаки кораблів в Червоному морі, повідомляє Dagens industri, пише УНН.

Деталі

Повідомляється, що три найбільші судноплавні компанії Японії змінять маршрути своїх вантажних кораблів через атаки кораблів хуситами з Ємену. Кораблі будуть слідувати навколо краю Південної Африки.

Оголошення було зроблено через день після нападу на японський танкер в Індійському океані. Напад викликав пожежу на борту.

Єменське угрупування Хуситів погрожує атакувати кораблі, що прямують до ізраїльських портів10.12.23, 02:15

Кілька судноплавних компаній вже також змінили маршрути судноплавства, щоб уникнути Червоного моря. Раніше подібні повідомлення надходили, зокрема, від датського Mærsk і німецького Hapag-Lloyd. Британська нафтова компанія BP і норвезька Equinor також відвели кораблі з Червоного моря.

Тепер вантажним кораблям доводиться обходити всю Африку, що значно затримує транспортування і водночас здорожчує їх.

Нагадаємо

У Пентагоні заявили, що безпілотний літальний апарат, який атакував судно біля берегів Індії у суботу, 23 грудня, було запущено з Ірану. Пізніше стало відомо, що американський есмінець знищив в Червоному морі чотири безпілотники, випущені з районів, контрольованих хуситами в Ємені.

Павло Башинський

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    В Україні визначили найкращих спортсменів грудня

     • 23604 переглядiв

    Чоловіка на Полтавщині на смерть придавило вантажівкою ЗІЛ

     • 23863 переглядiв

    Папа Франциск у різдвяному посланні просив миру для України

     • 27875 переглядiв