ukenru
suddyu-yaka-vidklikala-litsenziyu-skyup-perevirit-vischa-rada-pravosuddya

Суддю, яка відкликала ліцензію SkyUp, перевірить Вища рада правосуддя

 • 13254 переглядiв

КИЇВ. 19 липня. УНН. Суддю Баришівського районного суду Київської області Олену Литвиненко перевірить Вища рада правосуддя. Про це повідомило Управління інформації та забезпечення комунікаційної діяльності ВРП, передає УНН.

"19 липня 2019 року Перша Дисциплінарна палата ВРП, керуючись статтями 46, 49 Закону України "Про Вищу раду правосуддя", статтею 106 Закону України "Про судоустрій і статус суддів", ухвалила відкрити дисциплінарну справу стосовно судді Баришівського районного суду Київської області Литвиненко О.Л. на підставі скарг адвоката Толкачова Д.І., поданих в інтересах Авіакомпанії, та народного депутата України Геращенка А.Ю", - повідомили у ВРП.

Згідно з повідомленням, Перша Дисциплінарна палата ВРП дійшла висновку, що відомості, викладені у скаргах адвоката Толкачова та народного депутата України Геращенка, можуть свідчити про наявність у діях судді Баришівського районного суду Київської області Литвиненко ознак дисциплінарного проступку щодо істотного порушення норм процесуального права під час здійснення правосуддя, що призвело до порушення правил щодо юрисдикції, умисне або внаслідок грубої недбалості допущення порушення прав людини і основоположних свобод або інше грубе порушення закону, що призвело до істотних негативних наслідків.

Нагадаємо, 8 липня УНН повідомляв, що суддя Баришівського районного суду Олена Литвиненко, яка винесла ухвалу про призупинення дії ліцензії авіаперевізника SkyUp, подала заяву про відставку.

Українські Національні Новини

Суспільство