ukenru
suddya-u-spravi-yefremova-podavsya-na-konkurs-do-vischogo-antikoruptsiynogo-sudu

Суддя у справі Єфремова подався на конкурс до Вищого антикорупційного суду

 • 10009 переглядiв

КИЇВ. 10 вересня. УНН. На сьогодні вже 43 кандидати подали документи для участі у конкурсі на посаду судді Вищого антикорупційного суду, серед яких і суддя Старобільського районного суду Луганської області Ігор Кудрявцев, що входить до колегії суддів у справі екс-керівника "Партії регіонів" Олександра Єфремова. Список кандидатів оприлюднений на офіційному сайті Вищої кваліфікаційної комісії суддів, передає УНН.

За інформацією ВККС, на сьогодні подали документи для участі у конкурсі на посаду судді Вищого антикорупційного суду 36 кандидатів, а до апеляційної палати ВАС – 7 кандидатів.

Зокрема, на цей момент більшість з кандидатів, які вирішили взяти участь у конкурсі до антикорупційного суду, це чинні судді. Поки що подався на конкурс 21 суддя, 15 адвокатів, а решта – науковці.

Нагадаємо, що Вища кваліфікаційна комісія суддів України 2 серпня 2018 року оголосила конкурси на 78 посад суддів Верховного Суду та 39 посад суддів Вищого антикорупційного суду. Попередньо про наміри взяти участь у конкурсах до Верховного Суду та Вищого антикорупційного суду повідомили 1624 кандидати від правників, з них 842 — до Верховного Суду, 610 — до Вищого антикорупційного суду, 172 — до Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду.

Подання документів триває з 8 серпня по 14 вересня 2018 року.

Як повідомляв УНН, ЄС незабаром запропонує кандидатури до Громадської ради міжнародних експертів, яка допомагатиме відбирати суддів до Вищого антикорупційного суду.

Українські Національні Новини

Політика