ukenru
sud-znovu-vidmoviv-prokuraturi-u-zbilshenni-zastavi-dlya-suddi-vgsu-a-yemelyanova

Суд знову відмовив прокуратурі у збільшенні застави для судді ВГСУ А.Ємельянова

 • 7758 переглядiв

КИЇВ. 7 грудня. УНН. Печерський районний суд Києва вдруге не задовольнив клопотання прокуратури про звернення в дохід держави застави у сумі 1,5 млн грн, яку суддя Вищого господарського суду України Артур Ємельянов сплатив за рішенням суду, а також не збільшив її розмір до 7 млн грн. Про це повідомив УНН адвокат А.Ємельянова Ярослав Білявський.

"Клопотання прокуратури про звернення застави в дохід держави розглянуто. У задоволені відмовлено", - сказав адвокат.

Він додав, що суд відмовив у збільшенні застави до 7 млн грн.

"Це питання вирішується лише у випадку, якщо буде доведено наявність підстав для звернення застави, що була раніше сплачена", - додав захисник.

Нагадаємо, 16 листопада 2016 року Печерський районний суд Києва відмовив прокуратурі у збільшені застави до 5 млн грн для судді Вищого господарського суду України Артура Ємельянова, а також відмовився перерахувати в дохід держави 1,5 млн грн, які А.Ємельянов сплатив як заставу за рішенням суду.

27 жовтня судді Вищого господарського суду України Артуру Ємельянову обрано запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 1,5 млн грн.

Разом із запобіжним заходом на А.Ємельянова покладено обов’язки не відлучатися за межі Київського області, повідомляти про зміну місця проживання, утримуватися від спілкування зі свідками у кримінальному провадженні та здати на зберігання документи, що дають право на виїзд з України.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко 18 жовтня повідомив, що Генеральна прокуратура України оголосила про підозру суддям Вищого господарського суду України Артуру Ємельянову та Віктору Татькову, яким інкримінують вчинення злочинів, передбачених ч. 2 ст. 376, ч. 2 ст. 376-1 КК України.

Українські Національні Новини

Політика