ukenru
sud-znovu-vidklav-pershe-zasidannya-po-suti-spravi-schodo-masovikh-zavorushen-pid-vr-31-serpnya-2015-roku

Суд знову відклав перше засідання по суті справи щодо заворушень під ВР 31 серпня 2015 року

 • 9219 переглядiв

КИЇВ. 28 лютого. УНН. Подільський районний суд Києва переніс розгляд по суті справи щодо масових заворушень під ВР 31 серпня 2015 року на 14:00 10 березня. Про це на своїй сторінці у Facebook написала активістка Тетяна Близнюк, передає УНН.

"Засідання по Захисниках Конституції перенесли на 10 березня на 14:00 у зв'язку з тим, що захворів один з підсудних - Гліб Громов", - повідомила Т.Близнюк.

Раніше колегія суддів відклала перше засідання по суті у зв'язку з неявкою в суд захисника обвинувачених.

Нагадаємо, Подільський районний суд Києва переніс розгляд по суті справи щодо масових заворушень під ВР 31 серпня 2015 року на 14:30 3 лютого 2017 року.

Як повідомляв УНН, 31 серпня 2015 року під стінами українського парламенту в Києві виникли сутички після того, як Верховна Рада підтримала в першому читанні зміни до Конституції щодо децентралізації. Протестувальники почали наступ на будівлю Верховної Ради, яку охороняв кордон правоохоронців. За даними МВС, у бік правоохоронців кинули бойову гранату.

У результаті сутичок загинули чотири бійці Нацгвардії. За даними МВС, постраждала 141 людина, із них — 131 міліціонер і боєць Нацгвардії. Після подій біля Ради правоохоронці повідомляли, що у справі про сутички під парламентом про підозру повідомили 22 особам. Силовики заявляли, що мітинг під парламентом 31 серпня організували ВО “Свобода”, “Радикальна партія” й низка інших об’єднань. Керівництво ВО “Свобода” раніше неодноразово відкидало звинувачення у причетності до організації сутичок.

Українські Національні Новини

Політика