sud-zalyshyv-v-syli-zapobizhnyi-zakhid-ekszastupnyku-holovy-derzhspetszviazku

Суд залишив в силі запобіжний захід ексзаступнику голови Держспецзвʼязку

 • 20933 переглядiв

Вищий антикорупційний суд залишив у силі запобіжний захід у вигляді тримання під вартою для колишнього гзаступника голови Держспецзв'язку у справі щодо розтрати 62 мільйонів гривень.

Апеляційна палата вищого антикорупційного суду залишила в силі тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 25 млн грн колишньому заступнику голови Держспецзв'язку за підозрою у заволодінні 62 млн грн. Про це УНН повідомляє із посиланням на пресслужбу САП.

25 грудня 2023 року Апеляційна палата ВАКС відмовила в задоволенні апеляційної скарги сторони захисту та залишила без змін запобіжний захід у виді тримання під вартою з альтернативою внесення 25 млн грн застави, що застосований до колишнього заступника Голови Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України (Держспецзв’язку), який спільно з іншими особами підозрюється у заволодінні державними коштами у сумі понад 62 млн грн під час закупівлі Державною службою засобів інформатизації, призначених для створення системи захищених реєстрів даних.

- йдеться в повідомленні.

У САП зазначають, що ухвала суду набирає законної сили з моменту проголошення, є остаточною та оскарженню не підлягає.

Нагадаємо 

САП і НАБУ повідомили про підозру голові Держспецзв'язку, його заступнику та іншим у заволодінні понад 62 млн грн. Кабмін у той же день звільнив керівництво Держспецзв'язку - очільника відомства Юрія Щиголя та його заступника Віктора Жору.

Вищий антикорупційний суд відправив під варту з можливістю внесення застави обсягом 25 млн грн ексочільника Держспецзв'язку Юрія Щиголя, якого підозрюють в справі про заволодіння 62 млн грн. Згодом за ексголову Держспецзв'язку Щиголя внесли заставу, і він вийшов з-під варти.

Тетяна Краєвська

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі