sud-zalyshyv-v-syli-zapobizhnyi-zakhid-eksholovi-derzhspetszviazku-shchyholiu

Суд залишив в силі запобіжний захід ексголові Держспецзвʼязку Щиголю

 • 24872 переглядiв

Апеляційна палата вищого антикорупційного суду залишила в силі тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 25 млн грн колишньому голові Держспецзв'язку Юрію Щиголю, якого підозрюють у заволодінні 62 млн грн. Про це УНН повідомляє з посиланням на САП.

22 грудня 2023 року Апеляційна палата ВАКС відмовила в задоволенні апеляційної скарги сторони захисту та залишила без змін ухвалу ВАКС від 23.11.2023 про застосування запобіжного заходу у виді тримання під вартою з альтернативою внесення 25 млн грн застави колишньому Голові Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України (Держспецзв’язку), який спільно з іншими особами підозрюється у заволодінні державними коштами у сумі понад 62 млн грн під час закупівлі Державною службою засобів інформатизації, призначених для створення системи захищених реєстрів даних

- йдеться в повідомленні.

В САП зазначають, що зважаючи на те, що заставу у розмірі 25 млн гривень внесено, на особу наразі покладено відповідні процесуальні обов’язки.

Доповнення

САП і НАБУ повідомили про підозру голові Держспецзв'язку, його заступнику та іншим у заволодінні понад 62 млн грн.

Кабмін у той же день звільнив керівництво Держспецзв'язку - очільника відомства Юрія Щиголя та його заступника Віктора Жору.

Вищий антикорупційний суд відправив під варту з можливістю внесення застави обсягом 25 млн грн ексочільника Держспецзв'язку Юрія Щиголя, якого підозрюють в справі про заволодіння 62 млн грн. Згодом за ексголову Держспецзв'язку Щиголя внесли заставу, і він вийшов з-під варти.

ВАКС дозволив спецрозслідування у справі щодо екс-директора "Укрспецекспорту" Павла Букіна та сина екс-чиновника РНБО Ігоря Гладковського18.12.23, 19:32

Анна Мурашко

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    У Газі загинуло вже понад 20 тисяч палестинців - WP

     • 23948 переглядiв