ukenru
sud-zalishiv-savchenko-pid-vartoyu-2

Суд залишив Савченко під вартою

 • 14362 переглядiв

КИЇВ. 29 серпня. УНН. Шевченківський районний суд Києва не підтримав клопотання сторони захисту про зміну заарештованому народному депутату Надії Савченко запобіжного заходу і залишив останню під вартою, передає УНН.

Зазначимо, що сторона захисту заарештованого народного депутата Надії Савченко просила Шевченківський районний суд Києва змінити їй запобіжний захід з тримання під вартою на домашній арешт.

Також під час судового засідання адвокати надали суду кілька десятків заяв від громадян, які висловлюють готовність взяти Савченко на поруки.

Проте суд не підтримав клопотання про зміну запобіжного заходу і залишив Савченко під вартою.

Нагадаємо, 13 липня Шевченківський районний суд Києва продовжив для Надії Савченко термін тримання під вартою без можливості внесення застави на два місяці - до 10 вересня включно. Апеляційний суд залишив у силі це рішення.

Верховна Рада 22 березня позбавила Савченко депутатської недоторканності та надала дозвіл на її затримання й арешт. Того ж дня слідчим ГСУ СБ України Савченко було затримано у ВР.

За даними ГПУ, їй повідомили про підозру у злочинах, передбачених ч.1 ст.109, ч.1 ст.14 ч.2 ст.28 ч.1 ст.109, ч.1 ст.14 ч.2 ст.28 ст.112, ч.1 ст.14 ч.3 ст.258, ч.1 ст.258-3, ч.2 ст.28 ч.1 ст.263 КК України.

Генпрокурор Юрій Луценко раніше заявив, що є незаперечні докази того, що Савченко особисто планувала провести терористичний акт в парламенті.

Українські Національні Новини

Політика