ukenru
sud-zadovolniv-pozov-amku-pro-primusove-styagnennya-z-gazpromu-172-mlrd-grn-shtrafu

Суд задовольнив позов АМКУ про примусове стягнення з "Газпрому" 172 млрд грн штрафу

 • 19025 переглядiв

КИЇВ. 5 грудня. УНН. Господарський суд Києва задовольнив позов Антимонопольного комітетут України про примусове стягнення з ПАТ "Газпром" штрафу у сумі 172 млрд грн. Про це повідомили УНН у прес-службі суду.

"Суд задовольнив вимоги Антимонопольного комітету і буде стягнуто (з ПАТ "Газпром" – ред.) 172 млрд грн на користь АМКУ", - сказали у прес-службі.

Нагадаємо, раніше Верховний суд України відмовив ПАТ “Газпром” у допуску справи до провадження щодо оскарження рішення Вищого господарського суду, який відхилив касаційну скаргу російської компанії стосовно відмови судів нижчих інстанцій розглядати позов щодо накладення штрафу у сумі 85,9 млрд грн.

У лютому 2016 року Антимонопольний комітет України прийняв рішення накласти на російський ПАТ “Газпром” штраф у 85,9 мільярда гривень, або близько 3,2 мільярда доларів США, через порушення законодавства про захист економічної конкуренції.

У квітні ПАТ “Газпром” звернувся до Господарського суду Києва з позовом до Антимонопольного комітету стосовно визнання недійсним рішення про накладення штрафу. Однак суд залишив без розгляду позовну заяву.

18 травня Київський апеляційний господарський суд відхилив скаргу ПАТ “Газпром” і залишив без змін рішення суду першої інстанції.

Після цього російське ПАТ “Газпром” подало касаційну скаргу до Вищого господарського суду України.

Українські Національні Новини

Економіка