ukenru
sud-virishiv-dopitati-saakashvili-u-spravi-schodo-eks-berkutivtsiv

Суд вирішив допитати Саакашвілі у справі щодо екс-"беркутівців"

 • 30047 переглядiв

КИЇВ. 31 січня. УНН. Святошинський районний суд Києва вирішив допитати екс-голову Одеської ОДА Міхеіла Саакашвілі у справі за обвинуваченням п'ятьох колишніх бійців спецпідрозділу МВС "Беркут" у розстрілах активістів Майдану у лютому 2014 року. Таку ухвалу сьогодні оголосив головуючий у судовому процесі суддя Сергій Дячук, задовольнивши таким чином клопотання сторони обвинувачення, передає кореспондент УНН.

"Суд, порадившись на місці, ухвалив: дане клопотання (сторони обвинувачення - ред.) задовольнити. Змінити порядок дослідження доказів для допиту громадянина Саакашвілі", - сказав С.Дячук.

Варто зазначити, що ініціатором допиту М.Саакашвілі виступила сторона обвинувачення у справі. Зокрема, прокурори мотивували необхідність виклику на допит М.Саакашвілі тим, що його прізвище неодноразово згадується в італійському документальному фільмі про події на Майдані взимку 2014 року.

Крім того, на підкріплення своїх доводів прокурори додали заяву М.Саакашвілі, в якій той сам просить суд його допитати, щоб зняти всі можливі інсинуації, пов'язані з подіями навколо своєї персони. Прокурори зазначили, що на прохання М.Саакашвілі його допит може відбутися 13 лютого.

У сьогоднішньому судовому засіданні було допитано ще трьох потерпілих. Наступне засідання відбудеться 6 лютого о 11:30.

Як повідомляв УНН, у травні 2015 року Святошинський райсуд почав розгляд по суті справи проти п’яти екс-беркутівців: Павла Аброськіна, Сергія Зінченка, Олександра Маринченка, Сергія Тамтури й Олега Янішевського. Їх обвинувачують у розстрілі активістів Майдану на вулиці Інститутській у Києві в лютому 2014 року.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП