ukenru
sud-u-spravi-yanukovicha-demonstruye-yevropeyski-standarti-dotrimannya-prav-storin-lutsenko

Суд у справі Януковича демонструє європейські стандарти дотримання прав сторін - Луценко

 • 8537 переглядiв

КИЇВ. 7 червня. УНН. Колегія суддів Оболонського районного суду Києва, яка розглядає кримінальне провадження за обвинуваченням у державній зраді екс-президента України Віктора Януковича, демонструє європейські стандарти дотримання прав учасників процесу. Про це сьогодні повідомив Генеральний прокурор Юрій Луценко журналістам після засідання Регламентного комітету щодо подання на нардепа Олександра Пономарьова, передає УНН.

"Я дуже задоволений, що цей суд демонструє справжні європейські стандарти дотримання прав учасників процесу, на разючу відміну від того, що відбувалося в судах в часи Януковича", - сказав він.

Хоча, Луценко зазначив, що очевидним є те, що адвокати Януковича використовують своє право на захист для того, щоб процес йшов якомога довше.

"Мені здається це очевидним. Але з іншого боку, вони мають право на захист. На відміну від часів Януковича, зараз суд дотримується усіх прав, в тому числі, обвинуваченого", - переконаний він.

Дискусійним питанням, на думку Генпрокурора, є те, чи заявлені свідки захисту свідчать про обставини того, що інкримінується Януковича, а саме обвинувачення у державній зраді.

"Але тільки головуючий в суді може визначати, які свідчення він вважає допустимими, тільки він приймає рішення про темп слідства, а тим більше він приймає рішення про результат судового слідства. Тому я жодним чином не збираюся в це вмішуватися і давати оцінки", - додав він.

Як повідомляв УНН, сторона захисту екс-президента Віктора Януковича у справі про державну зраду просила суд надати не менше 5 місяців на підготовку до дебатів, але суд призначив остаточну дату дебатів – 30 липня – 1 серпня.

Українські Національні Новини

Суспільство