ukenru
sud-u-rf-pidtverdiv-status-inozemnogo-agenta-dlya-memorialu

Суд у РФ підтвердив статус "іноземного агента" для "Меморіалу"

 • 5376 переглядiв

КИЇВ. 16 грудня. УНН. Замоскворецький суд Москви в п'ятницю визнав законним включення Міжнародного правозахисного товариства "Меморіал" в реєстр так званих НКО - "іноземних агентів", відхиливши позов захисту, передає УНН з посиланням на Радіо Свобода.

Міжнародний "Меморіал" в своєму позові від 22 листопада спирався на позицію Конституційного суду Росії, згідно з якою до реєстру "іноагентів" може потрапити тільки російська НКО. Це виключає можливість внесення до списку Мін'юсту міжнародних та іноземних організацій, включаючи їх представництва та філії, підкреслює портал "Права людини в Росії".

7 грудня Тверський суд Москви оштрафував Міжнародний "Меморіал" на 300 тисяч рублів за відмову добровільно зареєструватися як "іноагент".

Міністерство юстиції РФ включило суспільство в свій реєстр на початку жовтня. У відомстві визнали політичною діяльністю заяви "Меморіалу" про відповідальність влади за вбивство Бориса Нємцова і з приводу подій на сході України в 2014 році, а також критику самого закону про "іноземних агентів".

Українські Національні Новини

Новини Світу