ukenru
sud-u-londoni-vidav-order-na-ekstraditsiyu-do-ssha-zasnovnika-wikileaks-assanzha

Суд у Лондоні видав ордер на екстрадицію до США засновника Wikileaks Ассанжа

 • 86987 переглядiв

КИЇВ. 20 квітня. УНН. Британський суд видав офіційний наказ про екстрадицію до США засновника Wikileaks Джуліана Ассанжа. Остаточне рішення залишається за міністром внутрішніх справ країни Пріті Патель, повідомляє УНН з посиланням на DW.

Деталі

"Вестмінстерський магістратський суд у Лондоні в середу, 20 квітня, схвалив ордер на екстрадицію засновника організації WikiLeaks Джуліана Ассанжа в США, де проти нього висунуто 18 кримінальних звинувачень", - пише видання.

Справу тепер буде направлено міністру внутрішніх справ Великої Британії Пріті Пател, яка має ухвалити рішення про видачу.

За даними ЗМІ, у разі можливого підписання ордера Пател - Ассанжу ще залишиться можливість спробувати оскаржити рішення в судовому порядку під час апеляції у Високому суді Лондона. До 18 травня захист засновника WikiLeaks може надати свої аргументи.

Раніше

У грудні Високий суд Лондона дозволив екстрадицію Ассанжа.

Доповнення

Засновника Wikileaks арештували у квітні 2019 року після того, як він провів кілька років у посольстві Еквадору в Лондоні. Американські прокурори звинувачують Ассанжа у шпигунстві, а саме розкритті секретної інформації, пов’язаної з війнами в Іраку та Афганістані.

Якщо суд визнає Джуліана винним, йому загрожує до 175 років позбавлення волі.

Організація “Репортери без кордонів” вимагає звільнити Ассанжа. Він має бути звільненим негайно, заявила представниця у Лондоні Ребекка Вінсент.

Українські Національні Новини

Новини Світу