ukenru
sud-u-krimu-zalishiv-pid-areshtom-figurantiv-spravi-khizb-ut-takhrir

Суд у Криму залишив під арештом фігурантів "справи Хізб ут-Тахрір"

 • 7576 переглядiв

КИЇВ. 16 січня. УНН. Підконтрольний Росії Верховний суд Криму відхилив скарги фігурантів другої бахчисарайської "справи Хізб ут-Тахрір" Мемета Белялова і Сейрана Салієва на продовження їм запобіжного заходу у вигляді утримання в СІЗО, тому вони залишаться під вартою до 9 лютого. Про це повідомили Крим.Реалії, передає УНН.

"Засідання пройшло в закритому режимі. Ми з підзахисним клопотали про відкрите судове засідання, але нам відмовили. Процес проходив в уже звичному режимі - всі наші доводи судді відхилили", - повідомив захисник Белялова Едем Семедляєв.

При цьому, як пише видання, адвокат Сейрана Салієва Маммет Мамбетов додав, що суд задовольнив деякі його клопотання, однак це не вплинуло на рішення змінити запобіжний захід.

Окрім того, суд відклав на 17 січня розгляд апеляції ще одного фігуранта бахчисарайської справи Марлена Асанова, оскільки йому повторно не надали переклад скарги адвоката Еміля Курбедінова.

Як нагадало видання, у жовтні 2017 року російські силовики заарештували шістьох жителів Бахчисараю - Тимура Ібрагімова, Марлена Асанова, Мемета Белялова, Сейрана Салієва, Сервера Зекір'яєва і Ернеса Аметова. ФСБ інкримінує їм участь в забороненій у Росії і анексованому нею Криму організації "Хізб ут-Тахрір".

Нагадаємо, всіх шістьох фігурантів ялтинської "справи Хізб ут-Тахрір" раніше етапували з Російської Федерації в окупований Крим. Український консул в Росії Тарас Малишевський назвав незаконними винесені російським судом вироки фігурантам бахчисарайської "справи Хізб ут-Тахрір".

Українські Національні Новини

Політика