ukenru
sud-styagnuv-z-lvivskogo-bronetankovogo-zavodu-na-korist-minoboroni-5-2-mln-grn

Суд стягнув з "Львівського бронетанкового заводу" на користь Міноборони 5,2 млн грн

 • 10958 переглядiв

КИЇВ. 9 червня. УНН. Господарський суд Києва частково задовольнив позов Міністерства оборони України про стягнення 5,2 млн грн штрафу за порушення договору при поставленні 40 двигунів до танків. Про це йдеться у рішенні суду, передає УНН.

"Стягнути з Державного підприємства "Львівський бронетанковий завод" на користь Міністерства оборони України 5 168 000 (п'ять мільйонів сто шістдесят вісім тисяч) грн штрафу 77 520 (сімдесят сім тисяч п'ятсот двадцять) грн 00 коп. судового збору", - йдеться у рішенні.

Зазначимо, що Міноборони звернулося з позовом до ДП "Львівський бронетанковий завод" про стягнення 5,44 млн грн штрафу за постачання двигунів неналежної якості. Зокрема, завод мав відповідно до угоди поставити оборонному відомству 40 нових двигунів В-46-6 загальною вартістю 27 200 000 грн до 30 грудня 2015 року. Але, як було згодом встановлено перевіркою, тільки 34 двигуни з 40 відповідали вимогам угоди.

Суд вирішив частково задовольнити позов Міноборони і стягнув з Львівського бронетанкового заводу 5,168 млн грн.

Як повідомляв УНН, НАБУ із САП повідомили про завершення досудового слідства посадовцям Збройних Сил України та ДП “Львівський бронетанковий завод” (ДП “ЛБТЗ”), підозрюваним у кримінальному провадженні за фактом розтрати коштів під час закупівлі двигунів для потреб Збройних Сил України.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП