ukenru
sud-ssha-zvinuvativ-google-u-porushenni-privatnogo-zhittya-milyoniv-koristuvachiv-merezhi

Суд США звинуватив Google у порушенні приватного життя мільйонів користувачів мережі

 • 19345 переглядiв

КИЇВ. 2 березня. УНН. Суддя Едмонд Чанг ухвалив, що пошуковик Google порушує недоторканність приватного життя мільйонів користувачів мережі шляхом збору і зберігання їх біометричних даних, передає УНН з посиланням на Bloomberg.

Зазначається, що рішення базується на унікальному законі штату Іллінойс, який передбачає штрафи в розмірі від 1 тис. Дол. до 5 тис. Дол. кожен раз, коли зображення людини використовується без його дозволу. І суддя тепер зобов'язав Google здійснювати подібні виплати в разі показу обличчя людини без його дозволу.

Представник Google намагався довести в суді, що цифрові знімки не підпадають під дію закону про біометричні дані, оскільки вони отримані з фотографій, а не з огляду і вимірювання особи людини. За його словами, щоб отримати дані про геометрію особи, фотографії недостатньо, а Google не збирає ніяких додаткових даних і тому не порушує Конституцію США.

Суддя відхилив заперечення. Він також відхилив аргументи представників корпорації, які стверджували, що закон штату суперечить Конституції США, а Google не може визначити, де саме була зроблена фотографія: в Іллінойсі або в будь-якому іншому штаті.

Представники позивачів у відповідь заявили, що відповідно до закону співробітники інтернет-компанії повинні припинити використання програмного забезпечення для сканування геометрії особи з завантажуваних в Google фотознімків.

Українські Національні Новини

Технології