ukenru
sud-sprostuvav-yediniy-dokaz-nabu-u-spravi-pro-koruptsiyu-u-minoboroni-pri-zakupivli-palnogo

Суд спростував єдиний "доказ" НАБУ у справі про корупцію у Міноборони при закупівлі пального

 • 14475 переглядiв

КИЇВ. 27 вересня. УНН. Київський апеляційний адміністративний суд залишив у силі рішення суду першої інстанції, яким було скасовано вимогу Державної аудиторської служби щодо усунення порушень при закупівлі пального Міністерством оборони України у 2016 році за участю компанії ТОВ "Трейд Коммодіті". Таким чином суд відхилив апеляції НАБУ та Держаудитслужби, передає кореспондент УНН.

"Апеляційні скарги Національного антикорупційного бюро України та Державної аудиторської служби України на рішення Окружного адміністративного суду міста Києва… за адміністративним позовом Міністерства оборони до Державної аудиторської служби, треті особи: ТОВ "Трейд Коммодіті", НАБУ, ТОВ "Геус-Груп", про визнання протиправним та скасування Вимоги залишити без задоволення, а рішення Окружного адміністративного суду Києва без змін", - оголосив резолютивну частину рішення головуючий суддя Анатолій Степанюк.

Він також зазначив, що на це рішення може бути подана касаційна скарга до Верховного Суду у визначений законом строк.

Під час засідання представник Державної аудиторської служби Юлія Чорна просила скасувати рішення суду першої інстанції, оскільки вимоги ДАС в частині, де зазначені збитки, не підлягають оскарженню як такі, що не мають обов’язкового характеру для позивача. Жодних заперечень по суті рішення суду першої інстанції вона в дебатах не висловила, попросивши лише задовольнити апеляційну скаргу в повному обсязі.

Представник НАБУ Микола Семенчук також просив підтримати апеляційні скарги як Бюро, так і Держаудитслужби, а рішення суду першої інстанції скасувати й ухвалити нове рішення, яким у задоволенні позову Міноборони відмовити.

Водночас представниці від Міноборони та компанії "Трейд Коммодіті" просили відмовити у задоволенні апеляцій НАБУ та Держаудитслужби як безпідставних.

Крім того, після того як апеляційний суд оголосив рішення, представниця Міністерства оборони Світлана Ковальова зазначила: "Рішення суду остаточно встановило, що жодних порушень при закупівлі палива у 2016 році Міністерством оборони у "Трейд Коммодіті" допущено не було. Коригування цін в угодах відбувалося у зв’язку з істотним ростом цін на паливо на ринку, у рамках чинного законодавства і з дотриманням встановленої законом процедури. Визнано протиправною та скасовано вимогу Державної аудиторської служби України, яка була по суті єдиним доказом у кримінальній справі НАБУ проти посадовців Міноборони. Дану справу все ще розслідує НАБУ, але основний доказ тільки що скасований адміністративним судом".

Додамо, 14 березня 2018 року Окружний адміністративний суд Києва задовольнив позов Міністерства оборони України, визнав протиправною та скасував вимогу Державної аудиторської служби щодо усунення порушень законодавства при закупівлі пального для потреб Збройних сил України у 2016 році. НАБУ та Держаудитслужба оскаржили це рішення до Київського апеляційного адміністративного суду.

Українські Національні Новини

Політика