ukenru
sud-rozpochav-rozglyad-spravi-napadnika-na-okuevu-i-osmayeva

Суд розпочав розгляд справи нападника на Окуєву і Осмаєва

 • 9363 переглядiв

КИЇВ. 1 червня. УНН. У четвер, 31 травня Подільський районний суд приступив до розгляду справи кілера, який в червні 2017 року здійснив замах на добровольців Аміну Окуєву і Адама Осмаєва. Про це сказав народний депутат Антон Геращенко, виступаючи на відкритті виставки в Національному військово-історичному музеї України, присвяченій українським добровольцям в кавказьких війнах і кавказьким добровольцям у війні за суверенітет і територіальну цілісність України, передає кореспондент УНН.

"Що стосується ситуації, яка була рік тому, то кілер, який намагався вбити Аміну і Адама, знаходиться вже рік в СІЗО - вчора Подільський районний суд приступив до розгляду його справи. Кілер попросив розглянути цю справу судом присяжних і справа буде слухатися в Подільському суді", - сказав народний депутат.

Він заявив, що впевнений - існує лише одне можливе рішення суду в справі кілера.

"Це присудження максимально можливого терміну покарання для підлого вбивці", - зазначив він.

Відзначимо, в справі з розслідування вбивства учасниці АТО, активістки та громадського діяча Аміни Окуєвої (Наталії Никифорової) прогрес відсутній. Про це заявив генеральний прокурор України Юрій Луценко в ефірі програми "Право на владу" в ефірі одного з українських телеканалів.

Як повідомляв УНН, 30 жовтня близько 20:00 невідомі особи з кущів на автодорозі поблизу залізничної станції "Глеваха" Київської області розстріляли автомобіль. Була вбита Аміна Окуєва і поранений в ногу Адам Осмаєв.

Поліція порушила кримінальну виробництво за ч.2 ст.115 КК і повідомила, що розцінює вбивство як замовлене.

Нагадаємо, в Києві відбулася фотовиставка, присвячена пам'яті Аміни Окуєвой.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП