ukenru
sud-prodovzhiv-aresht-obvinuvachenim-u-vbivstvi-zhurnalista-sergiyenka

Суд продовжив арешт обвинуваченим у вбивстві журналіста Сергієнка

 • 9667 переглядiв

КИЇВ. 30 серпня. УНН. Суд продовжив строк тримання під вартою чотирьом обвинуваченим у кримінальному провадження щодо вбивства журналіста Василя Сергієнка. Про це повідомила перс-служба Апеляційного суду Черкаської області, передає УНН.

"30 серпня 2018 року в апеляційному суді Черкаської області відбулося засідання у справі журналіста Василя Сергієнка. Розглядалися апеляційні скарги прокурора на рішення Соснівського районного суду м.Черкаси про повернення обвинувального акту та продовження строків тримання під вартою. Водночас адвокати подали свої апеляційні скарги щодо зміни запобіжного заходу обвинуваченим", - йдеться в повідомленні.

У зв'язку з віддаленістю учасників кримінального провадження, зокрема, захисників та двох обвинувачених, розгляд справи відбувався в режимі відеоконференцзв’язку із апеляційним судом м. Києва, апеляційним судом Луганської області, апеляційним судом Харківської області.

"Судді апеляційного суду Черкаської області ухвалили задовольнити апеляційну скаргу прокурора частково - в частині міри запобіжного заходу. Обвинуваченим продовжено термін тримання під вартою на 30 діб (усі вони пробудуть за гратами до 20 вересня 2018 року). Ухвалу Соснівського районного суду м.Черкаси в частині повернення прокурору обвинувального акту для усунення недоліків скасовано та повернуто для нового судового розгляду в суді першої інстанції", - зазначили у суді.

Нагадаємо, Апеляційний суд Черкаської області скасував рішення Соснівського райсуду м. Черкаси про повернення обвинувального акту прокурору стосовно організатора, а також виконавців викрадення й вбивства журналіста Василя Сергієнка. Прокуратура оскаржила рішення суду першої інстанції в апеляційному порядку, коли після більш як двох років судового розгляду цього кримінального провадження суд необґрунтовано повернув обвинувальний акт прокурору для усунення недоліків. 

Як повідомляв УНН, вбивство 57-річного журналіста Василя Сергієнка сталося 4 квітня 2014 року у міста Корсунь-Шевченківський Черкаської області. Його викрали, катували та потім вбили, а тіло заховали в лісі.

12 квітня 2017 року поліція затримала одного із підозрюваних зі злочинного угрупування, яке скоїло серію тяжких злочинів, враховуючи вбивство Сергієнка. 

Українські Національні Новини

Кримінал та НП