ukenru
sud-priznachiv-do-rozglyadu-spravu-pro-khabarnitstvo-golovi-silradi-z-kiyivschini

Суд призначив до розгляду справу про хабарництво голови сільради з Київщини

 • 13026 переглядiв

КИЇВ. 1 квітня. УНН. Розгляд кримінального провадження щодо голови Мироцької сільської ради Києво-Святошинського району Олександра Деревинського та його спільника, яких обвинувачують в отриманні 90 тис. дол. хабара, призначено на 11 квітня. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу САП.

"Сьогодні колегія Києво-Святошинського районного суду Київської області призначила до розгляду кримінальне провадження стосовно голови Мироцької сільської ради Києво-Святошинського району Олександра Деревинського та його спільника, обвинувачених в отриманні 90 тис. доларів США неправомірної вигоди, на 11 квітня 2019 року", - йдеться у повідомленні.

Як зазначено, голова сільради отримав 90 тис. дол. через посередника, свого поплічника, за організацію громадських слухань та забезпечення затвердження сільською радою детального плану території, що дозволило б будівництво на 90 га земель села.

Обом особам інкриміновано вчинення злочину, передбаченого ч.4 ст.368 КК України. Їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від восьми до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Як повідомляв УНН, голову однієї з сільських рад Івано-Франківської затримали на отриманні хабара у сумі 1000 доларів.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП