ukenru
sud-po-mh17-zakhist-natyaknuv-na-nenadiynist-ukrayinskogo-rozsliduvannya-pislya-zamini-prokuroriv

Суд по MH17: захист Пулатова натякнув на ненадійність українського розслідування після заміни прокурорів

 • 19824 переглядiв

КИЇВ. 22 червня. УНН. Сторона захисту підозрюваного Олега Пулатова у справі про катастрофу пасажирського Boeing рейсу MH17 над Донбасом у 2014 році неодноразово натякнула на ненадійність розслідування, проведеного українською стороною, зокрема у контексті звільнення шести прокурорів з України, які перебувають у спільній слідчій групі (JIT), передає кореспондент УНН.

"Останнім часом велика кількість прокурорів в Україні була звільнена за підозрою у корупції. Серед них було шість прокурорів, які були залучені до розслідування JIT, в тому числі пан. Пересада, який був вказаний у документах JIT як керівник групи", - заявив адвокат Будевейн ван Ейк.

За його словами, пізніше в інтерв'ю один з прокурорів сказав, що для нього це була "справа мого життя, я хотів довести, що російський уряд винен у загибелі MH17".

"Прокурор, який говорить: "Я хочу довести, що Російська Федерація була винна у катастрофі MH17"... Я думаю, це ясно дає зрозуміти, яка була позиція України - все вказувати на провину Росії. Це жодним чином не судовий підхід", - сказав він.

Крім того, сторона захисту Пулатова показала суду відеозапис, де так звана "ополченка" розповідає про те, як українська сторона використовувала пасажирські літаки над Донбасом як "живі щити".

За словами адвокатів, ця версія, хоч і малоймовірна, але так і не була "розслідувана належним чином".

Нагадаємо, 22 червня у суді в Нідерландах почалося чергове засідання у справі про збиття пасажирського літака Boeing рейсу MH17 у небі над Донбасом 17 липня 2014 року.

Сьогодні виступає сторона захисту.

Як повідомлялося в УНН, на початку року газета NRC повідомила про те, що всі шість прокурорів, причетні до розслідування справи, були відсторонені від виконання своїх обов'язків. П'ятеро з них були звільнені, у тому числі Олеся Скрипник, що була одним з двох членів ССД від України. Інший представник України, Олег Пересада, залишився залучений до діяльності ССД, але не у якості прокурора, а в якості радника.

Відзначимо, що колишній глава МЗС України Вадим Пристайко пояснював заміну українських слідчих у справі MH17 проведенням планової ротації.

Українські Національні Новини

Політика