ukenru
sud-po-mh17-vidnovit-slukhannya-8-lyutogo-ogolosit-rishennya-schodo-novikh-klopotan-zakhistu

Суд по MH17 відновить слухання 8 лютого: оголосить рішення щодо нових клопотань захисту

 • 11080 переглядiв

КИЇВ. 1 лютого. УНН. Судові слухання у справі про катастрофу малазійського Boeing рейсу MH17 на Донбасі в липні 2014 року відновляться в Нідерландах 8 лютого, передає кореспондент УНН.

Цитата

"Суд розгляне запит, що надійшов і врахує те, що ви сказали у відповідь, 8 лютого. Отже, в понеділок наступного тижня о 14:00 суд винесе рішення по даному питанню і, можливо, розгляне й інші питання", - сказав суддя, відповідаючи на клопотання захисту обвинуваченого Олега Пулатова.

Деталі

Раніше сьогодні сторона захисту Пулатова озвучила низку його клопотань, зокрема, вона наполягала на доступі до всіх уламків збитого літака, які не ввійшли в реконструкцію, щоб зрозуміти, щодо яких потрібен додатковий аналіз.

Катастрофа MH17 і суд

17 липня 2014 року на сході України був збитий літак Boeing 777 компанії Malaysia Airlines рейсу MH17.

У 2018 році, 24 травня, Спільна слідча група з розслідування катастрофи рейса MH17 визначила, що літак був збитий самохідною установкою "Бук", що належить 53-й бригаді з міста Курська в Російській Федерації.

У червні 2019-го слідчі назвали імена чотирьох підозрюваних в причетності до катастрофи MH17.

Процес у справі MH17 в окружному суді Гааги розпочався 9 березня.

Судовий процес стосується перших чотирьох обвинувачених в збиванні літака рейсу MH17 - трьох громадян Росії і одного - України. Це - Ігор Гіркін (Стрєлков), Сергій Дубінський, Олег Пулатов і Леонід Харченко.

Сьогодні, 1 лютого, суд продовжив слухання.

Очікується, що слухання справи по суті стартує 7 червня 2021 року.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП