ukenru
sud-pereyshov-do-debativ-u-spravi-vedzhiye-kashka

"Суд" перейшов до дебатів у "справі Веджіє Кашка"

 • 7144 переглядiв

КИЇВ. 4 квітня. УНН. "Київський районний суд м.Сімферополя" перейшов до дебатів в "справі Веджіє Кашка". Про це повідомила правозахисна організація "Кримська солідарність", передає УНН.

Так, під час сьогоднішнього засідання підсудні свою провину не визнали і заявили, що діяли виключно в інтересах покійної Веджіє Кашка. Також Асан Чапух стверджував, що зброя, знайдена в його будинку, йому не належить і є підкинутою під час обшуку.

Крім того, захист подав клопотання про те, щоб суд провів дослідження розписки Юсуфа Айтана, у якого обвинувачені нібито вимагали гроші, написаної на адресу Веджіє Кашка. Однак суд це клопотання відхилив.

Також було подано клопотання про долучення пояснення турецького адвоката, до якого звернулася за життя Веджіє Кашка, з приводу особистості Айтана. У документі пояснювалося, що "потерпілий" Юсуф Айтан в Туреччині має багато боргів, а також офіційну дружину і чотирьох дітей.

Після допиту суд закрив судове слідство і перейшов до дебатів.

Прокурор подав клопотання про надання часу для ознайомлення з матеріалами справи. Суд його задовольнив і переніс слухання на 10 квітня на 14:00.

Як повідомляв УНН, в "Київському районному суді м.Сімферополя" допитали по "справі Веджіє Кашка" п'ятьох свідків з боку захисту.

Нагадаємо, 23 листопада 2017 року російські силовики затримали в Сімферополі активістів Бекіра Дегерменджі, Казима Аметова, Асана Чапуха і Руслана Трубача. Їх звинувачують у вимаганні грошей у громадянина Туреччини.

При затриманні російськими силовиками стало погано ветерану кримськотатарського національного руху Веджіє Кашка. Вона пізніше померла в кареті "швидкої допомоги".

Українські Національні Новини

Кримінал та НП