ukenru
sud-perenis-zasidannya-u-spravi-balukha-yogo-ne-dostavili-z-sizo

"Суд" переніс засідання у справі Балуха: його не доставили з СІЗО

 • 8333 переглядiв

КИЇВ. 24 вересня. УНН. "Верховний суд" Криму переніс засідання з приводу апеляційної скарги на вирок кримському активісту Володимиру Балуху в зв'язку з тим, що активіста не доставили з СІЗО в будівлю суду. Про це повідомила Кримська правозахисна група в Facebook, передає УНН.

"Верховний суд" Криму 24 вересня 2018 роки захворів на судове засідання у "справі" Володимира Балуха на 3 жовтня 2018 року. Причиною перенесення стало те, що українця не доставили до суду з СІЗО. Володимир Балух відмовився брати участь в судовому засіданні по відеоконференцзв'язку", - повідомили правозахисники.

За даними організації, наступне засідання заплановане на 13 годин, 3 жовтня. Захист активіста вважає, що проводити засідання в такому форматі неможливо, так як засуджений Володимир Балух наполягає на особистій присутності в суді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Адвокат: стан здоров'я Балуха дуже поганий 

При цьому в організації також уточнили, що апеляційну скаргу захисту українця на вирок "Роздольненського районного суду" від 5 липня 2018 року по третій кримінальній справі проти нього розглядає колишня українська суддя Залізничного суду Сімферополя Олена Спасенова, щодо якої в Україні відкрито кримінальне провадження за ч . 1 ст. 111 КК України (державна зрада).

Нагадаємо, 18 вересня адвокат і Архієпископ Сімферопольський і Кримський Климент підтвердили факт побиття українського політв'язня Володимира Балуха російськими силовиками в кримському СІЗО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд в окупованому Криму відмовив Балуху в достроковому звільненні

Українські Національні Новини

Кримінал та НП