ukenru
sud-oon-v-gaazi-sogodni-rozpochinaye-slukhannya-u-spravi-ukrayini-proti-rf

Суд ООН в Гаазі сьогодні розпочинає слухання у справі України проти РФ

 • 7536 переглядiв

КИЇВ. 6 березня. УНН. Міжнародний суд ООН в Гаазі у понеділок розпочинає попередні слухання щодо позову України до РФ, поданого МЗС України 16 січня 2017 року, передає УНН.

Як повідомила заступник міністра закордонних справ Олена Зеркаль, "слухання займуть чотири дні".

"За захистом життя та прав людей, які зазнають дискримінації в окупованому Росією Криму і страждають від підтримуваного Росією тероризму на Донбасі, звертається сьогодні Україна до Міжнародного суду ООН... Тут відбудуться слухання щодо запобіжних заходів у справі України проти Росії, поданій 16 січня 2017 року. Справа стосується порушення РФ положень Конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму і Конвенції про ліквідацію усіх форм расової дискримінації", - повідомила О.Зеркаль у Facebook.

З її слів, рішення суду "зобов’язати Росію припинити дискримінацію українців та кримських татар, а також зупинити підтримку терористів на Донбасі поставить РФ перед дилемою: або припинити свою протиправну поведінку, або остаточно перетворитися на країну-парію, з якою ніхто не матиме справи".

Нагадаємо, 16 січня Україна подала позов до Міжнародного суду ООН з метою притягнення РФ до відповідальності за вчинення актів тероризму і дискримінації протягом її незаконної агресії проти України. Позов подано в рамках Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму та Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації.

Також нагадаємо, у МЗС Росії заявили, що РФ має намір використовувати доступні засоби правового захисту у зв’язку з позовом України до Міжнародного суду ООН,

Українські Національні Новини

Політика