ukenru
sud-obrav-aresht-bez-prava-zastavi-dlya-chetvertogo-uchasnika-pobittya-nayyema

Суд обрав арешт без права застави для четвертого учасника побиття Найєма

 • 10687 переглядiв

КИЇВ. 7 травня. УНН. Шевченківський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави четвертому учаснику побиття у центрі столиці народного депутата Мустафи Найєма. Про це повідомляє прес-центр Судової влади України, передає УНН.

"7 травня 2018 року на розгляд до Шевченківського районного суду міста Києва надійшло клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно четвертого підозрюваного у здійсненні хуліганських дій стосовно народного депутата України Мустафи-Масі Найєма – Саітова Магомед-Аміна Абубакаровича, підозрюваного за ч.2 ст.296, ч.1 ст.122 КК України. За результатами розгляду зазначеного клопотання слідчим суддею постановлено рішення, яким підозрюваному Саітову Магомед-Аміну Абубакаровичу обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без визначення розміру застави", - йдеться у повідомленні.

При цьому строк дії ухвали про тримання під вартою підозрюваного встановлено в межах терміну досудового розслідування тривалістю 56 (п’ятдесят шість) днів, тобто до 1 липня 2018 року.

У відповідності з ч. 6 ст. 193 КПК України, слідчий суддя ухвалив доставити Саітова Магомед-Аміна Абубакаровича до Шевченківського районного суду м. Києва для розгляду питання про застосування обраного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою або його зміну на більш м’який запобіжний захід після затримання підозрюваного, однак не пізніш як через сорок вісім годин з часу його доставки до місця кримінального провадження.

Нагадаємо, Найєма побили увечері 30 квітня біля Бессарабського ринку.

Трьом зловмисникам, які напали на народного депутата Мустафу Наєма, оголосили підозру. Заочно оголошено про підозру ще одному чоловіку, який безпосередньо вдарив депутата в обличчя, спричинивши тілесні ушкодження середньої тяжкості. Для усіх затриманих обрали запобіжні заходи.

Найєм заявив, що четвертий нападник вилетів до Баку. Крім того, правоохоронці встановлюють особу п’ятого учасника побиття Найєма.

Крім того, народний депутат України Мустафа Найєм забезпечений охороною з боку працівників поліції.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП